Afbeelding

Ontketend BSC’68 walst in de tweede helft over SPV’81 heen

Actueel 46 keer gelezen

Zoetermeer - Afgelopen zaterdag speelde BSC’68 na bijna 8 maanden weer eens een thuiswedstrijd in de competitie. Tegenstander was SPV’81 uit Polsbroek. Na een weinig spectaculaire eerste helft brak de rust aan met een 0-0 stand. De tweede helft werd uit een ander vaatje getapt. Het publiek werd daarbij getrakteerd op een doelpuntenregen met uiteindelijk een 8-0 (!) overwinning voor de groenwitten.

Beide ploegen begonnen voorzichtig aan de wedstrijd. Het spel speelde zich daarbij met name af op het middenveld. Na een kwartier nam BSC’68 het initiatief en kreeg vervolgens ook een overwicht. Dit leidde uiteindelijk tot een prima kans voor Reno Smulders. Hij schoot de voorzet van Lody Dijkhuizen echter te zacht in. BSC’68 bleef wel sterker, had ook meer balbezit maar echt gevaarlijk werd het niet meer. Omdat ook SPV’81 niet bij machte was om het de verdediging van de Schadenetboys moeilijk te maken gingen de ploegen met een 0-0 ruststand aan de thee.

Wat er in de thee heeft gezeten of wat Marco de Lange, hoofdtrainer van BSC’68, aan aanwijzingen heeft gegeven zal altijd geheim blijven maar in de tweede helft kwam BSC’68 heel anders voor de dag. Met veel energie, overtuigingskracht en combinatiespel werd SPV’81 onder druk gezet. Dit resulteerde na twee minuten al in een goal van Reno Smulders die wel raad wist met een verkeerde uittrap van de doelman en beheerst afrondde. Drie minuten later was het Thijs de Ruiter die in het strafschopgebied zich prima vrij wist te spelen en vervolgens doelman Sleeuwenhoek kansloos liet (2-0). SPV’81 kreeg daarna nog twee mogelijkheden maar doelman Michael Verhoef wist deze prima onschadelijk te maken. Vervolgens was het alleen nog maar BSC’68 dat de klok sloeg. In een klein half uur wisten de groenwitten nog zesmaal te scoren, Guido de Peinder (2*), Lijon Korving (2*), Rowin Bouwmeester en wederom Thijs de Ruiter (uiteindelijk uitgeroepen tot “man of the match”) waren de doelpuntenmakers. Een goal van Lijon Korving die een voorzet van Reno Smulders tegendraads inkopte verdiende daarbij nog een eervolle vermelding. Na 90 minuten maakte de prima leidende scheidsrechter Visser een einde aan deze zeer sportieve wedstrijd.

Door deze overwinning heeft BSC’68 net als Floreant en Cabauw de maximale score (zes punten) uit twee wedstrijden. Aanstaande zaterdag speelt BSC’68 om 15.00 uur de uitwedstrijd tegen Bergambacht. Een van de ploegen die vorig seizoen meestreed in de kopgroep om een plek in de 3e klasse. Wij hopen uiteraard dat BSC’68 zijn ongeslagen status kan continueren.