Michel Bezuijen. Foto: Archief/Robbert Roos
Michel Bezuijen. Foto: Archief/Robbert Roos

Streep door feestelijke inhuldiging Bezuijen

Actueel 81 keer gelezen

Zoetermeer – De inhuldiging van de nieuwe burgemeester Bezuijen gaat niet door. De nieuwe burgemeester zou donderdag 1 oktober tijdens een bijzondere raadsvergadering in het Stadstheater van Zoetermeer officieel worden beëdigd. Dit gaat vanwege de aangescherpte coronamaatregelen niet door. In plaats daarvan wordt Bezuijen op het Provinciehuis officieel benoemd tot burgemeester. Ook het geplande afscheid van oud burgemeester Charlie Aptroot en waarnemend burgemeester Jan Pieter Lokker zal donderdagavond niet plaatsvinden.

Het kabinet kondigde maandagavond nieuwe maatregelen aan om de sterke toename van het aantal coronabesmettingen in ons land tegen te gaan. De plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad van Zoetermeer heeft, in goed overleg met de commissaris van de Koning van de Provincie Zuid-Holland én aanstaand burgemeester Michel Bezuijen, daarom besloten de bijzondere raadsvergadering geen doorgang te laten vinden. Jaap Smit, commissaris van de Koning: “Ik steun dit besluit van de gemeente en de aanstaande burgemeester volledig. We moeten er nu alles aan doen om meer besmettingen te voorkomen.” Michel Bezuijen, aanstaand burgemeester van Zoetermeer: “De snelle toename van het aantal coronabesmettingen is erg zorgelijk. De nieuwe maatregelen die het fysieke contact tussen mensen zoveel mogelijk beperken, hebben wederom veel impact op iedereen. Maar ze zijn nodig om het virus te stoppen. Daarom het besluit om de installatievergadering geen doorgang te laten vinden. Ik ga desondanks met volle energie aan de slag in Zoetermeer en hoop de Zoetermeerders snel, in welke vorm dan ook, te ontmoeten.”

Michel Bezuijen treedt donderdag 1 oktober aan als nieuwe burgemeester van Zoetermeer. De commissaris van de Koning zal Michel Bezuijen op 1 oktober 2020 op het provinciehuis beëdigen als burgemeester van Zoetermeer door het afnemen van de eed. Afscheid Met oud burgemeester Charlie Aptroot en waarnemend burgemeester Jan Pieter Lokker wordt bekeken op welke manier en wanneer de gemeente alsnog aandacht aan hun afscheid kan besteden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

 Pestbosje Geerweg / Geerpolder. Foto: Bert Pol
Gerief- en pestbosjes Natuur onder de Loep 22 apr, 12:21 1
Trommelende vuilnismannen
Ludiek opruimen na vrijmarkt 22 apr, 11:09
Voorzitter Marijke du Burck Foto: Gerard van Warmerdam
Oranje Stichting viert haar 15-jarig jubileum 21 apr, 10:09
Ook het treintje rijdt op Koningsdag. Foto: Gerard van Warmerdam
Programma Koningsdag 2024 20 apr, 09:56
Het wordt weer een echt feest voor jong en oud. Foto: pr
Koningsdag met optocht en Koningsmarkt in Benthuizen 19 apr, 14:26
De stadsgids vertelt bij het oorlogsmonument in het Wilhelminapark over de historie van Zoetermeer. Foto: pr
Gratis wandel- of fietstocht met Gilde Stadsgidsen in mei 19 apr, 12:39 1
Aalscholver-familie Plas van Poot foto: Marcel van der Tol
Familiebezoek in het voorjaar Natuur onder de Loep 19 apr, 11:38
Linda Bregman werkzaam op de afdeling Verloskunde is heel erg blij met het behoud van de geboortezorg. Foto: Kees van Rongen
Explosie van emoties over behoud en uitbreiding van geboortezorg in Zoetermeer 19 apr, 10:25 5