Loon naar werken, Europees kampioen op de baan
Loon naar werken, Europees kampioen op de baan Foto: Roberto Bettini

‘Hiermee kan ik thuiskomen’

Actueel 70 keer gelezen

Als jongetje droomde Loe van Belle (18) er al van om wereldkampioen wielrennen te worden. Deze droom is nu een stukje dichterbij gekomen, sinds de Zoetermeerse baanwielrenner maar liefst twee Europese titels in de wacht sleepte.

Zoetermeer - Zo’n twee weken geleden pakte baanwielrenner Loe twee Europese titels op het EK voor junioren en beloften in Fiorenzuola in Italië. Hij is Europees kampioen op de scratch geworden en een paar dagen later won hij ook het omnium op het EK baan voor junioren. Loe wil zich nu verder ontwikkelen en een grote droom is om wereldkampioen te worden bij de profs. Volgend jaar komt hij uit voor het Jumbo-Visma opleidingsteam.

“Ja, hiermee kan ik zeker thuis komen. Ik kreeg zoveel leuke felicitaties. Thuis hadden mijn ouders een onwijs grote Europese vlag opgehangen. Ze waren super trots op me en het was thuis een echte feestsfeer. Ook al konden we de titels, alleen maar met het huishouden vieren, dat was het zeker geslaagd”, antwoordt Loe op de vraag hoe de reactie van het thuisfront was”. Ambities heeft de Zoetermeerder genoeg. “Nu ik Europees kampioen ben geworden komen je dromen een stuk dichterbij. Ik droomde als klein jongetje ervan om wereldkampioen te worden tussen alle grote profs. Ik zou graag me verder willen ontwikkelen op de weg en de baan ernaast blijven doen. Ik hoop uiteindelijk in een World tour team te komen, het allerhoogste niveau. De Olympische Spelen heeft iets magisch daar een medaille en hopelijk dan een gouden winnen zou nog wel mooier zijn dan de regenboog trui.”

Zijn ouders zijn zijn grootste sponsoren in de carrière van Loe. “Ik fiets al 4 jaar op de baan. Ik ben begonnen met een groepje op de dinsdagavond op de Velodrome Sloten, bij Amsterdam. Het jaar erop ben ik bij de RTC gaan trainen. Sinds dit jaar ben ik bij de nationale selectie gaan trainen. Ik ben vooral actief op de weg. Daar maak ik ook de meeste uren. Twee jaar geleden ben ik naar een grotere ploeg gegaan, Street Jump-Forte. Dit heeft me zeker geholpen in mijn ontwikkeling”, aldus Loe.

“Hoe ik erop gekomen ben om te beginnen met het wielrennen is eigenlijk omdat ik eerst bij de ijsvereniging Zoetermeer aan shorttrack en langebaan schaatsen deed. Tijdens de zomertrainingen gingen we dan ook fietsen. Dat vond ik zo leuk dat ik een jaar later lid geworden ben bij LRTV Swift in Leiden. Dat was in 2011. In 2012 ben ik wegwedstrijden gaan rijden. En in 2017 wedstrijden op de baan”.

IJsvereniging Zoetermeer

“Dromen komen nu een stuk dichterbij”

Nico Mos

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Winnaars van de Young Music Talent. Foto: Chris Lans
Jonge musici strijden om prijzen Young Music Talent 22 apr, 12:39
 Pestbosje Geerweg / Geerpolder. Foto: Bert Pol
Gerief- en pestbosjes Natuur onder de Loep 22 apr, 12:21 1
Trommelende vuilnismannen
Ludiek opruimen na vrijmarkt 22 apr, 11:09
Voorzitter Marijke du Burck Foto: Gerard van Warmerdam
Oranje Stichting viert haar 15-jarig jubileum 21 apr, 10:09
Ook het treintje rijdt op Koningsdag. Foto: Gerard van Warmerdam
Programma Koningsdag 2024 20 apr, 09:56
Het wordt weer een echt feest voor jong en oud. Foto: pr
Koningsdag met optocht en Koningsmarkt in Benthuizen 19 apr, 14:26
De stadsgids vertelt bij het oorlogsmonument in het Wilhelminapark over de historie van Zoetermeer. Foto: pr
Gratis wandel- of fietstocht met Gilde Stadsgidsen in mei 19 apr, 12:39 1
Aalscholver-familie Plas van Poot foto: Marcel van der Tol
Familiebezoek in het voorjaar Natuur onder de Loep 19 apr, 11:38