Geen wapperende vlaggen maar een online herdenking. Foto: PR
Geen wapperende vlaggen maar een online herdenking. Foto: PR

Herdenking nu via livestream

Actueel 65 keer gelezen

De jaarlijkse herdenking van overledenen die traditiegetrouw bij de Watertoren wordt gehouden, wordt verplaatst naar online. Corona maakt een fysieke bijeenkomst niet mogelijk. Daarom niet in het park in Rokkeveen maar via een livestream die iedereen thuis kan volgen.

Zoetermeer - “Het is natuurlijk jammer maar we zijn dankbaar dat het toch online doorgang kan vinden en dat de burgemeester daar tijd voor heeft vrijgemaakt”, laten de organisatoren weten. Toch bleek het heel goed mogelijk te zijn om het programma alsnog uit te voeren maar dan via de computer. Een veilige optie die in deze tijd wel zo belangrijk is.

De herdenking op 1 november heeft een uitgebreid programma dat de titel ‘Missen, is meer dan terugdenken aan’. Na het welkomstwoord door Gerda Griffioen, zingt zangeres Femke Bussman het nummer ‘Zeg me dat het niet zo is”. Daarna is het woord aan burgemeester Michel van Bezuijen. De burgemeester zal in zijn toespraak ook ingaan op de huidige coronatijd en wat dat betekent voor de maatschappij. Vervolgens is er weer muziek. Het nummer ‘So big, so small’ gezongen door Femke Bussman, het gedicht ‘Door de wind’ van Stef Bos en een instrumentaal stuk door Jeroen van Smeden. Vervolgens houdt Hans van der Bilt een overdenking met de titel ‘Gemis’. Kunstenares Ellen Vermeulen verbeeldt dit in een kunstwerk. Na het nummer ‘In goede handen’ van Femke Bussman worden vervolgens de namen van de overledenen genoemd. Deze namen kunnen mensen bij de organisatie opgeven. Met een instrumentaal stuk door Jeroen van Smeden eindigt het herdenkingsprogramma.

De organisatie hoopt dat veel mensen de herdenking online mee gaan maken. “We zijn blij dat het online toch doorgang kan vinden. Volgend jaar is het weer gewoon op de mooie locatie van de Watertoren in Rokkeveen”, aldus de organisatoren. Wie behoefte heeft aan een gesprek, kan contact opnemen met de Pelgrim met Gerda Griffioen (06-24975092) of Hans van der Bilt (06-54233205). Een afspraak maken kan ook via info@depelgrimzoetermeer.nl.

De online herdenking ‘Missen, is meer dan terugdenken aan’ is zondag 1 november van 15.00 tot 16.00 uur online te zien via de livestream https://vduz.nl/livestream/ Wie nog namen wil opgeven kan dit doen via info@depelgrimzoetermeer.nl.. Deze namen worden tijdens de herdenking genoemd.

Herdenking

“We zijn dankbaar dat het online toch doorgaat”

Hélène Ouwerkerk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Stadshart Daily Plaza wordt hét overdekte boodschappencentrum van Stadshart Zoetermeer met de focus op dagelijkse benodigdheden.
Trekpleister naar Stadshart Daily Plaza in Zoetermeer 18 apr, 15:17 3
Nieuw seizoen bij Buurttuin Zoete Aarde
Programma buurttuin Zoete Aarde 18 apr, 12:18
Cantiamo tijdens het slotapplaus. Foto: Leon Koppenol
Cantiamo levert huzarenstukje 18 apr, 12:15
Afbeelding
Mooie resultaten springers Pro Patria bij toernooi 18 apr, 11:14
Jongeren maken Theater Na de Dam
Jongeren maken Theater Na de Dam 18 apr, 11:07
 Op dit moment worden jaarlijks zo’n 1.100 kinderen geboren in HagaZiekenhuis Zoetermeer. Foto: hagaziekenhuis.nl
HagaZiekenhuis kiest voor behoud van geboortezorg in Zoetermeer 18 apr, 10:18 10
Joost Suijten (links) opent alweer zijn tiende restaurant.
Joost Suijten streeft naar 40 Pannenkoe's 18 apr, 10:09
Afbeelding
Mooonz zoekt een part-time medewerkster voor de winkels in Zoetermeer en Alphen a/d Rijn 18 apr, 10:07