Sofie van der Linden, Grietje Cussel en Leo van der Meer blij met de actie voor de Voedselbank. Foto: Fred Roland
Sofie van der Linden, Grietje Cussel en Leo van der Meer blij met de actie voor de Voedselbank. Foto: Fred Roland Foto: Fred Roland

Lions in actie voor de Voedselbank

Actueel 54 keer gelezen

De Voedselbank heeft het moeilijk. De organisatie krijgt steeds minder producten binnen omdat horecabedrijven gesloten zijn. Daarom slaan Lionsclub Soetermare en de Albert Heijn Meerzicht de handen ineen door een inzamelingsactie op touw te zetten.

Door Hélène Ouwerkerk

Zoetermeer -De dames van Lionsclub Soetermare waren geraakt door dit nieuws en wilden direct in actie komen. Zij trokken aan de bel bij Leo van der Meer, supermarktmanager bij Albert Heijn Meerzicht die een inzameling zeker zag zitten. Het resultaat is een actie die op 13 en 14 november wordt gehouden. Een actie die zich vooral richt op Voedselbankcliënten in Meerzicht. “De wijk is voor mij heel belangrijk”, zegt Leo van der Meer. “We zijn als Albert Heijn maatschappelijk betrokken bij de buurt. We vinden het belangrijk om elkaar te helpen. Dat geldt voor deze actie maar ook bijvoorbeeld op sociaal gebied. Onze caissières en de medewerkers op de vloer houden vinger aan de pols bij bijvoorbeeld verwarde of dementerende mensen. Als er problemen zijn dan signaleren we dat.”

Sofie van der Linden van Lionsclub Soetermare is blij met de medewerking. “Als Lions doen we vaker acties. In het verleden hebben we weleens speelgoed ingezameld maar nog niet eerder een voedselinzameling. De heren van Lions de Meerbloem doen dit wel in december bij Albert Heijn XL dus wij vinden het fijn om het aan te vullen speciaal voor Meerzicht. We krijgen overigens ook hulp van een aantal Leo’s (de jongerenLionsclub). De wijk zet zich in voor de wijk’”. Grietje Cussel coördinator Meerzicht voor de Voedselbank bevestigt dat Meerzicht hulp goed kan gebruiken. “Samen met Oosterheem hebben we de meeste cliënten”, zegt ze. “Mensen krijgen niet zomaar hulp van de Voedselbank. Er gelden strenge criteria dus dat betekent dat de mensen die onze hulp krijgen, het ook echt nodig hebben. Daarom zijn we ook zo blij met de actie.”

Als het aan Leo en Sofie ligt, is de actie in november slechts het begin. “We gaan zeker vaker leuke acties op touw zetten. Voor deze actie ligt de nadruk ook op gezonde voeding dus we willen graag zoveel mogelijk gezonde producten inzamelen.”

Actie

Op 13 en 14 november zijn de Lions aanwezig in Albert Heijn Meerzicht. U kunt een boodschappenlijstje meenemen en artikelen aanschaffen en deze na het afrekenen doneren bij de stand. De actie wordt geheel coronaproof gehouden. Zo kunt u onder andere zelf een lijstje pakken en zelf de producten in de kratten zetten. In de winkel staat ook een stand met producten die u bijvoorbeeld kunt kopen maar u mag natuurlijk ook zelf iets uitkiezen mits het houdbare producten zijn. Verse groente, vlees en zuivel zijn helaas niet geschikt vanwege de houdbaarheid. De stand is twee dagen in de Albert Heijn Meerzicht aanwezig op vrijdag van 15.00 tot 20.00 uur en zaterdag van 8.00 tot 18.00 uur in de Albert Heijn aanwezig.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

De leerlingen van het Alfrink College.
Alfrink tweede bij toernooi Olympic moves 18 apr, 16:16
Stadshart Daily Plaza wordt hét overdekte boodschappencentrum van Stadshart Zoetermeer met de focus op dagelijkse benodigdheden.
Trekpleister naar Stadshart Daily Plaza in Zoetermeer 18 apr, 15:17 3
Nieuw seizoen bij Buurttuin Zoete Aarde
Programma buurttuin Zoete Aarde 18 apr, 12:18
Cantiamo tijdens het slotapplaus. Foto: Leon Koppenol
Cantiamo levert huzarenstukje 18 apr, 12:15
Afbeelding
Mooie resultaten springers Pro Patria bij toernooi 18 apr, 11:14
Jongeren maken Theater Na de Dam
Jongeren maken Theater Na de Dam 18 apr, 11:07
 Op dit moment worden jaarlijks zo’n 1.100 kinderen geboren in HagaZiekenhuis Zoetermeer. Foto: hagaziekenhuis.nl
HagaZiekenhuis kiest voor behoud van geboortezorg in Zoetermeer 18 apr, 10:18 10
Joost Suijten (links) opent alweer zijn tiende restaurant.
Joost Suijten streeft naar 40 Pannenkoe's 18 apr, 10:09