Marion Reijerink ziet dat veel mensen op zoek gaan naar een coach. Foto: Fred Roland
Marion Reijerink ziet dat veel mensen op zoek gaan naar een coach. Foto: Fred Roland Foto: Fred Roland

Nadenken over je loopbaan

Actueel 73 keer gelezen

De coronacrisis zorgt ervoor dat mensen gaan nadenken over hun werk. Is het nog wel zo leuk of maken eigenlijk de collega’s het zo leuk? En als ik die collega’s nu niet meer zie, wil ik dit werk dan nog wel blijven doen? En mijn baan komt te vervallen wat wil ik dan doen? Allemaal vragen die juist in deze tijd actueler blijken dan ooit.

Zoetermeer - Marion Reijerink is eigenaar en coach bij haar bedrijf Marion.tc. Marion en haar collega’s coachen mensen die om wat voor reden dan ook behoefte hebben om hun werk onder de loep te nemen. “Vorig jaar subsidieerde het rijk de regeling NL leert door. Toen vooral bedoeld voor 45-plussers. Er was veel vraag en er werd besloten om het dit jaar te herhalen voor ook niet 45-plussers. Het bleek een doorslaand succes te zijn en mede door corona werd de regeling enorm populair”, vertelt Marion Reijerink. “Ik begrijp dat wel. Er waren mensen die door corona thuis kwamen te zitten en thuis werkten. En dan ga je nadenken of dit is wat je verder wilt.” Inmiddels is vanaf 1 december weer een nieuwe subsidiepot. In totaal worden er dan 50.000 trajecten aangeboden. Ook veel ondernemers en zzp-ers kloppen aan. NL leert door zorgt ervoor dat mensen inzicht krijgen in hun talenten en hun kansen op de arbeidsmarkt verbeteren. “Mensen die zich nu opgeven, kunnen tot de zomervakantie hun traject afronden”, vertelt Marion Reijerink. “Ik ben erg enthousiast over de regeling en we merken ook dat veel mensen de stap zetten naar een loopbaancoach. De mensen variëren echt van 18 tot 65 jaar. Ook jonge mensen die net van school komen, hebben veel aan een coach. Het hoeft niet altijd te gaan om het roer om te gooien. Ook gebeurt het dat de baas mensen op de regeling wijst want het is echt niet zo dat het altijd betekent dat ze gelijk je bedrijf verlaten.”

De coaching via NL leert door behelst vier uur gesprekken met een coach en een arbeidsmarktscan. Mensen kunnen zelf met hun coach overleggen hoe ze het indelen. “In “normale loopcoaching” gaan we al snel uit 12 tot 16 uur coaching. Dus er is wel een verschil. Daarom geven we de mensen die zich bij ons aanmelden toegang tot het portaal met video’s en lesmateriaal op het gebied van talenten en werkwensen zodat ze zelf al een en ander kunnen doen. Sommige mensen gaan alles van a tot z doen, anderen hebben al wat basiskennis of we geven ze aan welke onderdelen ze het beste kunnen doen. Het is voor iedereen verschillend.” In augustus merkte Marion Reijerink hoe populair de regeling was. “In augustus zat ik op de camping aanmeldingen te verwerken”, vertelt ze. “En eigenlijk denk ik dat ook nu weer veel mensen gebruik gaan maken van de regeling.”

NL leert door

De overheid heeft NL leert door opgezet om werkend Nederland in beweging te krijgen. Vanwege het succes is de regeling verlengd. Meedoen kan op twee manieren. Je kan je aanmelden bij marion.tc en daar een eigen coach kiezen of via de noloc.nl opgeven en daar een coach kiezen.

Hélène Ouwerkerk

Je werk en ambities onder de loep nemen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Winnaars van de Young Music Talent. Foto: Chris Lans
Jonge musici strijden om prijzen Young Music Talent 22 apr, 12:39
 Pestbosje Geerweg / Geerpolder. Foto: Bert Pol
Gerief- en pestbosjes Natuur onder de Loep 22 apr, 12:21 1
Trommelende vuilnismannen
Ludiek opruimen na vrijmarkt 22 apr, 11:09
Voorzitter Marijke du Burck Foto: Gerard van Warmerdam
Oranje Stichting viert haar 15-jarig jubileum 21 apr, 10:09
Ook het treintje rijdt op Koningsdag. Foto: Gerard van Warmerdam
Programma Koningsdag 2024 20 apr, 09:56
Het wordt weer een echt feest voor jong en oud. Foto: pr
Koningsdag met optocht en Koningsmarkt in Benthuizen 19 apr, 14:26
De stadsgids vertelt bij het oorlogsmonument in het Wilhelminapark over de historie van Zoetermeer. Foto: pr
Gratis wandel- of fietstocht met Gilde Stadsgidsen in mei 19 apr, 12:39 1
Aalscholver-familie Plas van Poot foto: Marcel van der Tol
Familiebezoek in het voorjaar Natuur onder de Loep 19 apr, 11:38