Ruud Steggerda en Benita van Wegen roepen de inwoners van Zoetermeer op om aankopen en bestedingen zoveel mogelijk lokaal te doen.
Ruud Steggerda en Benita van Wegen roepen de inwoners van Zoetermeer op om aankopen en bestedingen zoveel mogelijk lokaal te doen.

‘Wees loyaal en koop vooral nu lokaal’

Actueel 71 keer gelezen

Met de feestdagen voor de deur geven we weer massaal cadeautjes weg om onze waardering naar elkaar uit te spreken. Veel bedrijven hebben het door de huidige crisis behoorlijk zwaar. Benita van Wegen en Ruud Steggerda; vertegenwoordigers van de RVOZ en Floravontuur Promotie Zoetermeer roepen iedereen dan ook op om zoveel mogelijk lokaal te besteden.

Zoetermeer - “De lokale economie is erg belangrijk voor een stad”, stelt Benita van Wegen, in het dagelijks leven voorzitter van ondernemersvereniging RVOZ en eigenaar van twee dierenspeciaalzaken in Zoetermeer en Den Haag. “Het zorgt niet alleen voor banen en werkgelegenheid, maar deze ondernemers betalen ook de feestverlichting en de komst van Sinterklaas of de Kerstman.” Ruud Steggerda van Floravontuur Promotie Zoetermeer vult aan: “Veel evenementen die normaal gesproken georganiseerd worden, worden mede betaald met bijdragen van ondernemers uit de stad. Zij zijn ontzettend belangrijk voor de sfeer en gezelligheid in de stad.” Dat veel ondernemers de laatste maanden onder druk staan is duidelijk. Maar u kunt ze helpen door ze op eenvoudige wijze een hart onder de riem te steken. “Doe uw aankopen dit jaar zoveel mogelijk lokaal”, spreekt het duo vol passie. “Dan steun je niet alleen de lokale economie.” Veel winkels hebben een eigen webshop zodat u ook vanuit uw luie stoel heel gemakkelijk uw aankopen kunt doen. Wacht daarmee niet tot het laatste moment, maar probeer uw aankopen zoveel mogelijk te spreiden. Ook als u naar de winkels toegaat kies dan momenten dat het wat rustiger is. Zo helpen we met elkaar de verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Vooral de horeca heeft het met maandenlange sluiting erg zwaar. “Bestel ook eens een maaltijd bij de horeca of maak gebruik van de afhaalmogelijkheden”, zeggen Steggerda en Van Wegen. “Ook hiermee steunt u de lokale economie. Als we allemaal ons steentje bijdragen, komen we samen ook deze crisis door.”

Wees loyaal en koop lokaal. Zorg dat u tijdens het winkelen zoveel mogelijk afstand houdt en winkel zoveel mogelijk alleen. Stel uw aankopen niet uit tot het laatste moment en maak gebruik van de rustige momenten. Ook kunt u uw aankopen bij lokale ondernemers online doen en laten bezorgen.

Doe uw aankopen verstandig

‘Veel winkels hebben een webshop’

Robbert Roos

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Trommelende vuilnismannen
Ludiek opruimen na vrijmarkt 22 apr, 11:09
Voorzitter Marijke du Burck Foto: Gerard van Warmerdam
Oranje Stichting viert haar 15-jarig jubileum 21 apr, 10:09
Ook het treintje rijdt op Koningsdag. Foto: Gerard van Warmerdam
Programma Koningsdag 2024 20 apr, 09:56
Het wordt weer een echt feest voor jong en oud. Foto: pr
Koningsdag met optocht en Koningsmarkt in Benthuizen 19 apr, 14:26
De stadsgids vertelt bij het oorlogsmonument in het Wilhelminapark over de historie van Zoetermeer. Foto: pr
Gratis wandel- of fietstocht met Gilde Stadsgidsen in mei 19 apr, 12:39 1
Aalscholver-familie Plas van Poot foto: Marcel van der Tol
Familiebezoek in het voorjaar Natuur onder de Loep 19 apr, 11:38
Linda Bregman werkzaam op de afdeling Verloskunde is heel erg blij met het behoud van de geboortezorg. Foto: Kees van Rongen
Explosie van emoties over behoud en uitbreiding van geboortezorg in Zoetermeer 19 apr, 10:25 5
Op 28 april is het vol met spelletjes en clinics om kennis te maken met tennis en padel. Foto: pr
Open dag tennis en padel voor jeugd en Tiebreak-Challenge bij TPVS 19 apr, 10:22