Een oud & nieuwfeest zoals afgelopen jaren in de Silverdome is dit jaar helaas niet mogelijk. Foto: Marc Verhees
Een oud & nieuwfeest zoals afgelopen jaren in de Silverdome is dit jaar helaas niet mogelijk. Foto: Marc Verhees Foto: Marc Verhees

Oud & nieuw feest nu als livestream

Actueel 106 keer gelezen

Een groots oud & nieuwfeest LIT NYE zoals voorgaande jaren in de Silverdome zit er dit jaar door de maatregelen rondom corona helaas niet in. Om de jeugd toch een leuk passend en veilig alternatief te bieden brengt First Noise Events samen met de gemeente Zoetermeer LIT NYE als livestream.

Door Robbert Roos

Zoetermeer - “Wat we nu gaan doen is echt wel tof”, vertelt Maarten van Dulst van First Noise Events. “We brengen ons feestje dit jaar naar jouw huiskamer toe. Hoe vet is dat. Zo kun je toch met een drankje en wat vrienden een veilig feestje bouwen en het nieuwe jaar goed beginnen.” Om de jeugd van Zoetermeer een supervette livestream aan te bieden zijn alle schuiven open getrokken met als resultaat een dijk van een line-up. “Bizzey, Afro Bros & MC Chaos, Dazers & Nick Averton, Diaz & Bruno, Brooklyn, La Fuente en Fake Tits zullen vanaf een geheime locatie hun optredens verzorgen. Namen die er niet om liegen en die garant staan voor een feest van formaat. “Om de mensen toch het gevoel te geven dat ze er echt bij zijn hebben we een interactief gedeelte toegevoegd aan de livestream”, legt Maarten uit. “Mensen kunnen foto’s en tekstberichten vanuit hun eigen huiskamer insturen die vervolgens op het scherm te zien zijn. Zo kun je ook zien hoe anderen aan het feesten zijn. Zolang het maar op anderhalve meter afstand is én volgens de regels van de groepsgrootte is mag wat mij betreft iedereen thuis lekker dansen.” Ook voor Maarten en zijn team van First Noise Events die normaal gesproken landelijk zo’n 280 clubavonden per jaar organiseren en programmeren is het de eerste keer om zo oud & nieuw te vieren. “We moeten ons allemaal aan de regels houden. Een groot feest zoals we die de afgelopen jaren gaven kan nu gewoon niet. Om toch iets moois terug te geven aan de jeugd als dank voor hun inzet tijdens de coronaperiode is dit in elk geval een mooi alternatief. Ik ben blij met de samenwerking en hoop dan ook samen met de gemeente Zoetermeer dat de jeugd zich massaal aan zal melden voor deze supervette livestream en dat we er een gedenkwaardig feest van zullen maken.”

De livestream van LIT NYE is dit jaar te bekijken via ZFM, ZIGGO kanaal 44 en KPN kanaal 1419 en te beluisteren via de radio. De livestream is gratis en inclusief aftelmoment. Kijk voor meer informatie op https://www.litnye.nl/

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

De leerlingen van het Alfrink College.
Alfrink tweede bij toernooi Olympic moves 18 apr, 16:16
Stadshart Daily Plaza wordt hét overdekte boodschappencentrum van Stadshart Zoetermeer met de focus op dagelijkse benodigdheden.
Trekpleister naar Stadshart Daily Plaza in Zoetermeer 18 apr, 15:17 3
Nieuw seizoen bij Buurttuin Zoete Aarde
Programma buurttuin Zoete Aarde 18 apr, 12:18
Cantiamo tijdens het slotapplaus. Foto: Leon Koppenol
Cantiamo levert huzarenstukje 18 apr, 12:15
Afbeelding
Mooie resultaten springers Pro Patria bij toernooi 18 apr, 11:14
Jongeren maken Theater Na de Dam
Jongeren maken Theater Na de Dam 18 apr, 11:07
 Op dit moment worden jaarlijks zo’n 1.100 kinderen geboren in HagaZiekenhuis Zoetermeer. Foto: hagaziekenhuis.nl
HagaZiekenhuis kiest voor behoud van geboortezorg in Zoetermeer 18 apr, 10:18 10
Joost Suijten (links) opent alweer zijn tiende restaurant.
Joost Suijten streeft naar 40 Pannenkoe's 18 apr, 10:09