portret
portret Foto: portret

Wapenstok

Actueel 58 keer gelezen

De boa’s in tien gemeenten worden binnenkort uitgerust met een wapenstok. Hiermee wordt gehoor gegeven aan de wens van de boa’s om extra beschermingsmateriaal te krijgen. Dit voorjaar vroegen de handhavers die tegenwoordig vooral op coronamaatregelen moeten controleren al om pepperspray en een wapenstok. Die pepperspray is er nog niet maar een korte wapenstok kunnen de boa’s in tien gemeenten verwachten. En.... Zoetermeer is dus één van de gemeenten waar de proef wordt gestart. Burgemeester Bezuijen is er tevreden over en blij dat het ministerie onze stad voor deze pilot heeft uitgekozen.

Op zich is het natuurlijk heel mooi als je als gemeente aan een pilot mee kan doen. Maar in dit geval heb ik daar toch een beetje gemengde gevoelens over. En dan bedoel ik niet dat ik vind dat boa’s geen wapenstok zouden mogen hebben, ik vind het triest dat het überhaupt nodig is. Boa’s zijn dit jaar in allerlei gemeenten maar ook in Zoetermeer aangevallen. Ik denk dan ‘wat bezielt mensen om als een boa optreedt deze mensen vervolgens te lijf te gaan?’ Dat geldt overigens voor alle geweld tegen hulpverleners. Ik kan daar met mijn pet niet bij. Ik kan me over het algemeen best verplaatsen in meningen van anderen maar geweld toepassen tegen hulpverleners? Zo’n wapenstok zou toch gewoon niet nodig hoeven zijn. Die boa’s lopen er toch niet rond om ons met opzet het leven zuur te maken? Het zijn mensen die hun werk doen en waarom zou je die dan vervolgens aanvallen? Geef mij één goede reden.

Maar goed. Die wapenstok is dus kennelijk wel nodig en daar verheugt de burgemeester zich nu op. Eerlijk gezegd zou ik me als stad kapot schamen dat we blij moeten zijn dat onze boa’s er nu als eerste mee rond mogen lopen. Ik hoop van harte dat de handhavers dit middel nooit hoeven gebruiken en dat we gewoon een beetje aardig voor elkaar zijn. Want dat aardig zijn, hebben we in deze lastige tijden meer nodig dan een wapenstok of pepperspray. Dus stay safe en #doeeslief.

FF Zoeterdoor met Hélène

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

De twee mantelzorgers hebben het rapport met aanbevelingen aangeboden aan wethouder Ingeborg ter Laak. Foto: pr
Zoetermeerse mantelzorgers hebben behoefte aan erkenning en ontzorgen 18 apr, 16:32
De leerlingen van het Alfrink College.
Alfrink tweede bij toernooi Olympic moves 18 apr, 16:16
Stadshart Daily Plaza wordt hét overdekte boodschappencentrum van Stadshart Zoetermeer met de focus op dagelijkse benodigdheden.
Trekpleister naar Stadshart Daily Plaza in Zoetermeer 18 apr, 15:17 3
Nieuw seizoen bij Buurttuin Zoete Aarde
Programma buurttuin Zoete Aarde 18 apr, 12:18
Cantiamo tijdens het slotapplaus. Foto: Leon Koppenol
Cantiamo levert huzarenstukje 18 apr, 12:15
Afbeelding
Mooie resultaten springers Pro Patria bij toernooi 18 apr, 11:14
Jongeren maken Theater Na de Dam
Jongeren maken Theater Na de Dam 18 apr, 11:07
 Op dit moment worden jaarlijks zo’n 1.100 kinderen geboren in HagaZiekenhuis Zoetermeer. Foto: hagaziekenhuis.nl
HagaZiekenhuis kiest voor behoud van geboortezorg in Zoetermeer 18 apr, 10:18 10