Initiatiefnemers Sham Hira en Pritha Maheswari
Initiatiefnemers Sham Hira en Pritha Maheswari Foto: Sandra Hira-Jainath

108 Zonnegroeten tegen menstruatie-armoede

Actueel 59 keer gelezen

Zoetermeer - Op zondag 20 december organiseert de Zoetermeerse yogastudio Zenang Yoga & More van 10.00 - 12.00 uur een bijeenkomst waarbij gezamenlijk 108 zonnegroeten (Surya namaskaars) worden uitgevoerd. Jaarlijks, op 21 juni en 21 december organiseert de yogastudio deze bijeenkomsten om stil te staan bij de zonne-wende. 

Dit jaar heeft de bijeenkomst een bijzonder karakter: 
Deelname aan de 108 surya namaskaars vindt plaats op basis van donatie. 
De volledige opbrengst van de donaties zal worden gebruikt om dakloze vrouwen of vrouwen met een laag inkomen te voorzien van tampons, maandverband, menstruatiecups en ondergoed in het kader van ‘menstruatie armoede’. Pritha Maheswari van de yogastudio wil er zich hard voor maken dat sekse-genoten niet maandelijks gedwongen een financiele worsteling hebben als het aankomt op hygiene en goede zorg. Zij wil daarom in actie komen! 

Om de RIVM-richtlijnen goed te volgen, is vooraf aanmelden noodzakelijk. Aanmelden kan via e-mail: zenangyoga@gmail.com

Wil je het goede doel steunen maar kun je niet deelnemen aan de 108 zonnegroeten? Kijk dan op www.zenangyoga.nl of www.sscaz.nl hoe je een (financiële) bijdrage kunt leveren.

Voorzitter Sham Hira van de Stichting Sociaal Culturele Activiteiten Zoetermeer (SSCAZ) juicht dit initatief van yogalerares Pritha Maheswari toe en bundelt de krachten om zo veel mogelijk donaties binnen te krijgen. De stichting, die eerder inzamelacties heeft georganiseerd voor Surinaamse schoolkinderen, deelt de mening van Pritha dat er ook in Zoetermeer nog genoeg inwoonsters zijn die maandelijks geconfronteerd worden met ‘period poverty’. SSCAZ zal via haar eigen achterban ook aandacht en steun vragen voor dit onderwerp.

Langs deze weg willen we dan ook de genoemde doelgroep vragen een e-mail te sturen naar: info@sscaz.nl als je in aanmerking wilt komen voor menstruatie-producten. De aanvragen zullen vanzelfsprekend met de grootste zorg en aandacht voor privacy worden behandeld. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Joost Suijten (links) opent alweer zijn tiende restaurant.
Joost Suijten streeft naar 40 Pannenkoe's 21 uur geleden
Afbeelding
Mooonz zoekt een part-time medewerkster voor de winkels in Zoetermeer en Alphen a/d Rijn 21 uur geleden
Teams met hardlopers, fietsers en ondersteuneners leggen ruim 500 km af om geld in te zamelen voor projecten voor mensen met kanker.
Steun de Roparun Collecte van Team 62 in Zoetermeer 21 uur geleden
Studente Hannah Bakker in het kijkdepot bij de hoog gewaardeerde Zoetermeerse klompenkar uit 1932. Foto Kees van Rongen
Hoogste waardering oude objecten kijkdepot 22 uur geleden
Monique van Damme van de SP overhandigde ruim 1500 handtekeningen aan directeur Peter van der Meer van het HagaZiekenhuis.
Veel handtekeningen tegen afschaling HagaZiekenhuis 17 apr, 18:05 1
Voor Zoetermeers erfgoed is vooralsnog geen ruimte in Zoetermeer (foto: Gerard van Warmerdam).
Gmeente heeft voorlopig nog geen geld voor een erfgoedcentrum 17 apr, 17:04 2
Vriendinnen Desiree Verzantvoort en Toine Tonies op een verlaten terras op het Stadhuisplein: “Dat is bij het Koningsontbijt wel anders.” (foto: Kees van Rongen).
Heerlijk Oranje sfeertje bij Koningsontbijt 17 apr, 16:03
Afbeelding
Feest bij Remco's Cycle Service in Zoetermeer 17 apr, 10:24