Een grootschalig kerstfeest zoals voorgaande jaren is dit keer niet mogelijk. Wel kunt u een uitgestelde maaltijd doneren.
Een grootschalig kerstfeest zoals voorgaande jaren is dit keer niet mogelijk. Wel kunt u een uitgestelde maaltijd doneren. Foto: Stichting Iedereen een maaltijd

Geef ook een uitgestelde maaltijd weg

Actueel 54 keer gelezen

Tijdens de feestdagen kan niet iedereen een feestelijke maaltijd op tafel zetten. Sterker nog; voor veel mensen is een gezonde maaltijd op tafel sowieso al een feest op zich omdat ze er zelf simpelweg het geld niet voor hebben. Speciaal voor die mensen kunt u bij stichting Iedereen een Maaltijd een uitgestelde maaltijd kopen.

Door Robbert Roos

Zoetermeer - Brenda Hartgring van Iedereen een Maaltijd ziet de behoefte aan maaltijden de laatste tijd sterk toenemen. “Mensen zijn hun baan kwijtgeraakt of hebben minder inkomen door de crisis. We merken dat een gezonde maaltijd op tafel voor die mensen lang niet altijd vanzelfsprekend is. Ook krijgen we veel aanvragen voor maaltijden van andere instanties in de stad.” Ook Iedereen een Maaltijd moest door de maatregelen de lunchroom in het Woonhart sluiten. “We kunnen wel onze producten, zoals bijvoorbeeld die van Lekker Brood vanuit onze vitrine verkopen”, legt Brenda uit. “Ook kunnen onze maaltijden afgehaald worden.” Om nog meer mensen in nood tijdens de decembermaand aan een gezonde maaltijd te helpen is een leuke actie gestart. “Iedereen die nu een of meerdere uitgestelde maaltijden á € 3,50 per stuk bij ons besteld krijgt per maaltijd een lot. Hiermee maakt u kans op een goed gevuld kerstpakket met heerlijke lekkernijen en handige spulletjes voor in huis.” Ook voor de medewerker die de meeste uitgestelde maaltijden verkoopt is er een leuk pakket. Bedrijven die willen doneren ontvangen een factuur zodat zij de donatie kunnen boeken als gift.

Kerst

Normaal gesproken organiseert Iedereen een Maaltijd altijd een grote kerstmaaltijd. Dat is dit jaar door de huidige maatregelen helaas niet mogelijk. “Op zaterdag 19 december willen we toch zoveel mogelijk gezinnen die het moeilijk hebben een leuke kerstavond bezorgen. Daarom brengen we het kerstfeestje thuis bij ze langs. Hiervoor zoeken we nog sponsoren en helpende handjes.” Opgeven of vragen? Mail dan naar info@iedereeneenmaaltijd.nl

Wilt u iemand die het hard nodig heeft een of meerdere maaltijden schenken? Maak dan € 3,50 per maaltijd over naar rekeningnummer NL90RABO0304999318 t.n.v. Iedereen een Maaltijd onder vermelding van ‘Uitgestelde Maaltijd’. Het team van vrijwilligers zorgt dat de door u gedoneerde maaltijden op de juiste plek komen. Noemt u een van de vrijwilligers bij uw donatie dan maakt hij of zij ook kans op een leuk pakket.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Winnaars van de Young Music Talent. Foto: Chris Lans
Jonge musici strijden om prijzen Young Music Talent 22 apr, 12:39
 Pestbosje Geerweg / Geerpolder. Foto: Bert Pol
Gerief- en pestbosjes Natuur onder de Loep 22 apr, 12:21 1
Trommelende vuilnismannen
Ludiek opruimen na vrijmarkt 22 apr, 11:09
Voorzitter Marijke du Burck Foto: Gerard van Warmerdam
Oranje Stichting viert haar 15-jarig jubileum 21 apr, 10:09
Ook het treintje rijdt op Koningsdag. Foto: Gerard van Warmerdam
Programma Koningsdag 2024 20 apr, 09:56
Het wordt weer een echt feest voor jong en oud. Foto: pr
Koningsdag met optocht en Koningsmarkt in Benthuizen 19 apr, 14:26
De stadsgids vertelt bij het oorlogsmonument in het Wilhelminapark over de historie van Zoetermeer. Foto: pr
Gratis wandel- of fietstocht met Gilde Stadsgidsen in mei 19 apr, 12:39 1
Aalscholver-familie Plas van Poot foto: Marcel van der Tol
Familiebezoek in het voorjaar Natuur onder de Loep 19 apr, 11:38