Anita van der Voort op de voorgrond bereidt met een medewerker de lunch in het Forumcafé. Foto Kees van Rongen
Anita van der Voort op de voorgrond bereidt met een medewerker de lunch in het Forumcafé. Foto Kees van Rongen Foto: Kees van Rongen

Bibliotheek komt naar ouderen toe

Actueel 66 keer gelezen

Directeur Joke Mos van bibliotheek Zoetermeer speelde al langere tijd met de gedachte om oudere leden van de bibliotheek tegemoet te komen bij het lenen van boeken. Door de coronacrisis aarzelden veel leden om nog naar de bibliotheek te gaan. Toen onlangs bovendien de coronamaatregel werd afgekondigd om de bibliotheek te sluiten, kwam zij tot een ludieke actie.

Zoetermeer - Het was Anita van der Voort van het Forumcafé, die de directeur het juiste zetje gaf. De enthousiaste medewerkster kwam op het lumineuze idee van een lunchpakket met een boek bezorgen. Ze had ook nog een pakkende titel: LeesVOER on Tour. “Het gaat om leden van de bibliotheek van circa 70 jaar en ouder. Vorige week dinsdag begonnen we. De mensen moesten wel even wennen, want we hadden precies twee ouderen, die wel een verrassingslunch en verrassingsboek bezorgd wilden krijgen. Maar deze week hebben zich al dertig ouderen gemeld. Het pakket bestaat uit een boek naar keuze: thriller, detective, romantiek, streekroman of historische roman. Wij maken in de keuken van het Forum café een lekkere lunch. Dat is een luxe belegd broodje met een gezonde vitaminerijke jus d’orange of appelsap. En natuurlijk iets lekkers toe, maar dat blijft een verrassing.” Anita heeft maar liefst 18 vriendelijke vrijwilligers, die het lunchpakket en het boek bij de mensen thuis brengen. “De meeste vrijwilligers gaan op de fiets. We hebben leden in heel Zoetermeer verspreid over alle wijken. Behalve dat we de ouderen een plezier doen, staan ook die vrijwilligers te popelen om iets voor een ander te doen in deze moeilijke tijd. Het LeesVOER on Tourpakket wordt op dinsdag, woensdag en donderdag bezorgd bij de mensen tussen 11.30 en 13.00 uur. Dinsdag gaat het om een luxe bruine boerenbol met oude kaas, rucola en honing met mosterd dressing. Woensdag krijgen de mensen een Italiaanse bol met achterham en rucola en op donderdag een zachte bol met eiersalade en tomaat. Het LeesVOER on Tour pakket kost € 4,95.

LeesVOER on Tour pakket kunnen oudere leden vanaf circa 70 jaar bestellen dinsdag t/m vrijdag tussen 11.00 en 15.00 uur op nummer: 06-144.235.85 of mailen naar: forumcafe@bibliotheek-zoetermeer.nl. Het gekozen boek wordt ook weer door de vrijwilliger opgehaald in overleg met u. De kosten van € 4,95 worden automatisch verrekend op de bibliotheekpas.

Bestellen lunchpakket en boekgenre

Vrijwilligers bezorgen pakket op fiets

Kees van Rongen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Trommelende vuilnismannen
Ludiek opruimen na vrijmarkt 22 apr, 11:09
Voorzitter Marijke du Burck Foto: Gerard van Warmerdam
Oranje Stichting viert haar 15-jarig jubileum 21 apr, 10:09
Ook het treintje rijdt op Koningsdag. Foto: Gerard van Warmerdam
Programma Koningsdag 2024 20 apr, 09:56
Het wordt weer een echt feest voor jong en oud. Foto: pr
Koningsdag met optocht en Koningsmarkt in Benthuizen 19 apr, 14:26
De stadsgids vertelt bij het oorlogsmonument in het Wilhelminapark over de historie van Zoetermeer. Foto: pr
Gratis wandel- of fietstocht met Gilde Stadsgidsen in mei 19 apr, 12:39 1
Aalscholver-familie Plas van Poot foto: Marcel van der Tol
Familiebezoek in het voorjaar Natuur onder de Loep 19 apr, 11:38
Linda Bregman werkzaam op de afdeling Verloskunde is heel erg blij met het behoud van de geboortezorg. Foto: Kees van Rongen
Explosie van emoties over behoud en uitbreiding van geboortezorg in Zoetermeer 19 apr, 10:25 5
Op 28 april is het vol met spelletjes en clinics om kennis te maken met tennis en padel. Foto: pr
Open dag tennis en padel voor jeugd en Tiebreak-Challenge bij TPVS 19 apr, 10:22