Afbeelding

Kerst-special ‘Kerk in Zoetermeer’

Actueel 96 keer gelezen

Zoetermeer - Met een serie kleurrijke migrantenportretten, interessante weetjes over ‘de Moor bij de Drie Koningen’, extra boekentips, puzzels en een kleurplaat komt Kerk in Zoetermeer deze maand met een extra dik decembernummer ‘Licht voor de wereld’.

Deze aantrekkelijk ogende maandelijkse krant doet verslag van (bijna) alles wat er gebeurt in en om de kerken en in de wijken rondom open plekken van ontmoeting zoals Halte 2717, Perron Oosterheem en De Pelgrim in het Dorp. Er staat volop informatie in over kerkdiensten en Kerstvieringen, zowel online mee te beleven als fysiek bij te wonen in deze aparte tijden van corona. Er staan impressies en verslagen in en interviews en achtergrondartikelen over wat mensen in geloof beweegt en in beweging brengt, voor zichzelf en voor anderen.

Een enthousiaste redactie komt iedere maand bij elkaar om te bespreken welk thema op dat moment leeft en uitgewerkt kan worden. Samen met columnisten, rubrieksmedewerkers en verslaggevers uit diverse kerken wordt een lezenswaardige krant gemaakt, die ook nog eens aantrekkelijk oogt.

Een greep uit de thema’s van dit jaar: ‘Geestkracht’ (juist toen alle kerken dicht gingen vanwege Covid-19), ‘Perspectief’, ‘Leren(d) geloven’, ‘het Goede Leven’ (met nieuwe moed een nieuw seizoen in), ‘Loslaten’ en nu in december een extra dik nummer over ‘Licht voor de wereld’.

Kerk in Zoetermeer is een maandelijkse uitgave van de Protestantse Gemeente Zoetermeer en wordt breed verspreid onder leden, belangstellenden, allerlei kerken en levensbeschouwelijke genootschappen, en op een flink aantal publieke adressen en boekhandels in Zoetermeer. De krant verschijnt tien keer per jaar, met twee dubbelnummers in de zomermaanden. 

Kijk voor een voorproefje van het nieuwste en extra dikke decembernummer ‘Licht voor de wereld’ op www.kerkinzoetermeer.nl en vraag meteen een abonnement aan op basis van een vrijwillige bijdrage. U vindt op de website ook een beelduitzending waarin de hoofd/eindredacteur geïnterviewd wordt over deze maandelijkse gevarieerde kerkkrant met een kleurrijke uitstraling.

Ook geïnteresseerd in het vele wat er omgaat in kerk, geloof en buurt? Mis het niet en ontvang elke maand ‘Kerk in Zoetermeer’ op de mat! Bel of mail T (079) 3 522 519 E info@kerkinzoetermeer.nl W www.kerkinzoetermeer.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Joost Suijten (links) opent alweer zijn tiende restaurant.
Joost Suijten streeft naar 40 Pannenkoe's 23 uur geleden
Afbeelding
Mooonz zoekt een part-time medewerkster voor de winkels in Zoetermeer en Alphen a/d Rijn 23 uur geleden
Teams met hardlopers, fietsers en ondersteuneners leggen ruim 500 km af om geld in te zamelen voor projecten voor mensen met kanker.
Steun de Roparun Collecte van Team 62 in Zoetermeer 23 uur geleden
Studente Hannah Bakker in het kijkdepot bij de hoog gewaardeerde Zoetermeerse klompenkar uit 1932. Foto Kees van Rongen
Hoogste waardering oude objecten kijkdepot gisteren
Monique van Damme van de SP overhandigde ruim 1500 handtekeningen aan directeur Peter van der Meer van het HagaZiekenhuis.
Veel handtekeningen tegen afschaling HagaZiekenhuis 17 apr, 18:05 1
Voor Zoetermeers erfgoed is vooralsnog geen ruimte in Zoetermeer (foto: Gerard van Warmerdam).
Gmeente heeft voorlopig nog geen geld voor een erfgoedcentrum 17 apr, 17:04 2
Vriendinnen Desiree Verzantvoort en Toine Tonies op een verlaten terras op het Stadhuisplein: “Dat is bij het Koningsontbijt wel anders.” (foto: Kees van Rongen).
Heerlijk Oranje sfeertje bij Koningsontbijt 17 apr, 16:03
Afbeelding
Feest bij Remco's Cycle Service in Zoetermeer 17 apr, 10:24