Afbeelding
Aangeboden door toplock.nl

Verbeter de beveiliging van je huis met een cilinder slot

Actueel 88 keer gelezen

Ook in Zoetermeer wordt er bijna dagelijks ingebroken. Geen fijn idee! Inbrekers gebruiken veel geweld om een woning binnen te komen en bewoners hun waardevolle spullen af te laten staan. Vaak hebben de slachtoffers van een inbraak hier nog jaren last van. Reden genoeg om er alles aan te doen, om de kans op een inbraak in huis tot een minimum te beperken. Een van de stappen die je kunt zetten, is het gebruik van een verbeterd cilinder slot op de deuren van je woning. Hierbij heb je de keuze uit cilinders met verschillende sleutels en een zogenaamde gelijksluitend cilinder slot. Hierbij kun je met één sleutel alle deuren in huis op slot draaien.

SKG beoordeelt sloten op hun weerbaarheid

Wanneer je op zoek gaat naar een nieuw cilinder slot voor de deuren van je woning, is het raadzaam om te kijken naar de beoordeling die het SKG aan een slot gegeven heeft. Het SKG is een onafhankelijke stichting, die de sloten test op hun weerbaarheid. Op basis van deze test krijgt het slot een score tussen de één en drie sterren. Een slot met één ster biedt een minimale weerstand aan een inbreker. Bij sloten met twee sterren is die weerstand groter. Een inbreker is relatief veel tijd kwijt om het slot met professioneel gereedschap open te breken. Het beste zijn vanzelfsprekend de sloten met drie sterren. Deze bieden een optimale weerstand. Het helemaal voorkomen van een inbraak is vaak niet mogelijk.

Cilinder slot met minimaal een driepuntssluiting

Je zou nu al eens kunnen kijken hoe goed het slot op je eigen deur is. Doe dit door naar het aantal SKG-sterren te kijken en uit te zoeken op hoeveel punten een slot verbonden zit met de deurpost. Des te groter dit aantal, des te beter beveiligt het slot je woning! Aangeraden wordt om in ieder geval een driepuntssluiting te gebruiken. Het kost de inbreker vaak dermate veel tijd om zo’n slot open te breken, dat deze al snel af zal druipen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Lucien Groenewegen, burgemeester Bezuijen, Cor Pronk en Olaf Sonius. Foto: Fred Ronald
Tevredenheid bij burgemeester en politie want misdaadcijfers dalen 19 uur geleden
De prijswinnaars: Amy, Demi, Justine, Tobias en Arie. Foto: Gerard van Warmerdam
Blije gezichten bij uitreiking cultuurprijzen 20 uur geleden
Intocht AvondVierdaagse afgelopen jaar.
Inschrijven voor de AvondVierdaagse 26 mrt, 16:16
Afbeelding
Fascinating Jazz met vocalist Derk de Kloet 25 mrt, 16:59
Prikkelende theatervoorstelling van Theater in de Wijk
Theater in de Wijk van start in Meerzicht 25 mrt, 16:54
Sculptuur van Tilly Wils
Sculpturen Tilly Wils in de Keukenhof 25 mrt, 16:40
Heemkundige Bas Beaard geeft uitleg over de gebrandschilderde ramen van De Spar van glazenier en kunstenaar Rien van der Pol. Foto: Kees van Rongen
Hans van de Bunte hoopt op erfgoedcentrum na waardebepaling van collectie De Voorde 23 mrt, 10:48
Gedurende de hele dag, zaterdag 23 maart, krijgen klanten 15% korting op alles van de afdeling wonen & verlichting.
Opening van vernieuwde afdeling wonen & verlichting bij Bouwhof 22 mrt, 11:59