Peter Hop (Tuingezel, dagbesteding voor mensen met dementie) en Natalie Vinke (vormgeefster) in de coffee to go - locatie op het erf van Stadsboerderij het Buitenbeest, ingang Voorweg. Foto: Simone Langeveld
Peter Hop (Tuingezel, dagbesteding voor mensen met dementie) en Natalie Vinke (vormgeefster) in de coffee to go - locatie op het erf van Stadsboerderij het Buitenbeest, ingang Voorweg. Foto: Simone Langeveld

Tuingezel brengt zorg, sfeer en goede koffie op het Buitenbeest

Actueel 62 keer gelezen

Corona brengt ook mooie dingen. De uitbreiding van Tuingezel op het Buitenbeest is ontstaan doordat in verband met Covid-19 echt dringend meer ruimte nodig was voor de kwetsbare mensen (vaak met dementie) op het Buitenbeest. De inclusieve zorgboerderij die Peter Hop opzette, kan door. Het geplande pannenkoekenhuis in de oude wagenschuur op het Buitenbeest kwam niet van de grond. Vanaf september is er hard gewerkt om de ruimte af te bouwen en in te richten.

Zoetermeer - Peter Hop en Natalie Vinke zijn levenspartners en hebben besloten nu samen verder te investeren in Tuingezel. Ze hebben de ruimte kunnen huren zodat er voldoende ‘coronaproof’ ruimte is gekomen voor de deelnemers van Tuingezel en Natalie heeft als vormgeefster hard gewerkt om de wagenschuur mooi in te richten. “Ik doe de vormgeving al jaren voor Tuingezel, het logo, de website en nu ook de verder inrichting van deze prachtige ruimte op het Buitenbeest.” Op de eerste openingsdag 7 december geurt de coffee to go heerlijk en staan in de kast en op tafel leuke, duurzame en betaalbare (kerst)cadeau’s die allemaal zijn gemaakt samen met de deelnemers. De creatieve zorgbegeleiders die werken voor Tuingezel weten alles uit hun deelnemers te halen.

Peter Hop: “Het is helemaal volgens het principe dat je samen 100% bent! Onze deelnemers zijn super trots dat wat ze gemaakt hebben voor de winkel ook in de winkelsetting door henzelf gezien wordt. Bij de Bouwhof hebben we ook al jaren een plek waar de met de deelnemers gemaakte producten verkocht worden, dit is een prachtige aanvulling.” Natalie: “Bezoekers van het Buitenbeest kunnen iets warms te drinken halen en het op het erf nuttigen. Het erf is het ‘terras’. Het is een fijne samenwerking met Tije Feijen en de andere mensen die werken op de Stadsboerderij. Tije verkoopt de eitjes van de kippen en pompoenen. Wij zorgen voor koffie, thee en verantwoorde sapjes en gezonde snacks en soep. In het weekend wordt samengewerkt met Merel van der Vlis van Blackbird Patisserie. Op zaterdag en zondag verkoopt zij haar overheerlijke zuurdesem broden, zoete broodjes, gebak.” Peter: “We hopen straks in het voorjaar ook fietsers van de Voorweg kunnen verwelkomen in Tuingezel ‘cadeau & to go’, de deur staat dagelijks open!”

Tuingezel cadeau & to go

Zin in een uitje met kleine kinderen of kleinkind om de hoek in Zoetermeer? Bezoek dan Het Buitenbeest (Voorweg) en laat je verrassen op het erf door het nieuwe Tuingezel ‘cadeau en to go’. Combineer je boerderij-bezoek met een warm drankje en een origineel cadeau.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Winnaars van de Young Music Talent. Foto: Chris Lans
Jonge musici strijden om prijzen Young Music Talent 22 apr, 12:39
 Pestbosje Geerweg / Geerpolder. Foto: Bert Pol
Gerief- en pestbosjes Natuur onder de Loep 22 apr, 12:21 1
Trommelende vuilnismannen
Ludiek opruimen na vrijmarkt 22 apr, 11:09
Voorzitter Marijke du Burck Foto: Gerard van Warmerdam
Oranje Stichting viert haar 15-jarig jubileum 21 apr, 10:09
Ook het treintje rijdt op Koningsdag. Foto: Gerard van Warmerdam
Programma Koningsdag 2024 20 apr, 09:56
Het wordt weer een echt feest voor jong en oud. Foto: pr
Koningsdag met optocht en Koningsmarkt in Benthuizen 19 apr, 14:26
De stadsgids vertelt bij het oorlogsmonument in het Wilhelminapark over de historie van Zoetermeer. Foto: pr
Gratis wandel- of fietstocht met Gilde Stadsgidsen in mei 19 apr, 12:39 1
Aalscholver-familie Plas van Poot foto: Marcel van der Tol
Familiebezoek in het voorjaar Natuur onder de Loep 19 apr, 11:38