Ronn van Etten is erg trots op zijn nieuwe album en hoopt snel weer op te kunnen treden.
Ronn van Etten is erg trots op zijn nieuwe album en hoopt snel weer op te kunnen treden. Foto: Ronn van Etten

Ronn van Etten brengt nieuwe cd uit

Actueel 71 keer gelezen

Op 1 december verschijnt de nieuwe cd van de Zoetermeerse singer/songwriter Ronn van Etten met de titel: Black White Colours. Aan het album is een jaar gewerkt en het bevat naast nummers over de actualiteit ook een instrumentaal nummer in pop en blues. Met Black White Colours heeft Ronn van Etten de lat voor zichzelf opnieuw op grote hoogte gelegd.

Door Robbert Roos

Zoetermeer - Sinds Ronn van Etten gestopt is met werken kan hij nog meer tijd aan zijn muziek besteden. Deze Zoetermeerse virtuoos schrijft en speelt niet alleen alle nummers op zijn cd; dit keer nam hij ook de vormgeving voor eigen rekening. “Mijn nieuwe cd is weer een zeer gevarieerd album geworden”, vertelt Ronn enthousiast. “Ik heb de ‘rockdown’, om met de woorden van idool Paul McCartney te spreken, van dit jaar goed benut en veel nieuwe nummers kunnen schrijven.” Die gaan over actuele zaken zoals de uitbraak van corona en de verkiezingsstrijd in Amerika maar ook over persoonlijke zaken zoals de eerste date met zijn vrouw Linda. “Het is weer een zeer gevarieerde mix van verschillende stijlen geworden, maar wel allemaal met mijn eigen signatuur.” Eigenlijk zou Van Etten dit jaar net als vorig jaar twee ‘Eric Clapton Tribute Tours’ maken met zo’n 15 optredens op Cyprus. “Die gingen door corona helaas niet door maar ik hoop dat we komende mei alsnog af kunnen reizen.” En er is nog een nieuw hoogtepunt te melden. “Ik heb onlangs mijn handtekening gezet onder een contract met Music For World Peace Records van Taylor Sappe uit de Verenigde Staten”, vertelt Ronn vol passie. “Zij gaan mijn single ‘Inner Affairs’ voor mij in Amerika distribueren. Daarnaast hebben zij een toezegging gedaan voor een volgende single. Hoe gaaf is dat?” Het nummer komt binnenkort verkrijgbaar via iTunes en Spotify. Een formele CD-presentatie zit er door de coronamaatregelen niet in. Wel speelt Ronn met de gedachte om eind december een livestream te verzorgen. Hou hiervoor zijn social media in de gaten. Voor wie niet kan wachten; de clip van het nummer ‘That’s How’ van het nieuwste album is nu al te bekijken en beluisteren op Youtube.

Wilt u de cd Black White Colours bestellen? Kijk dan op de facebookpagina van Ronn van Etten; https://www.facebook.com/Ronn.van.Etten of bestel de cd via het mailadres: Ronnvanetten@hotmail.com Daarnaast komt de cd binnenkort ook te liggen bij Museum RockArt in Hoek van Holland.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

De leerlingen van het Alfrink College.
Alfrink tweede bij toernooi Olympic moves 18 apr, 16:16
Stadshart Daily Plaza wordt hét overdekte boodschappencentrum van Stadshart Zoetermeer met de focus op dagelijkse benodigdheden.
Trekpleister naar Stadshart Daily Plaza in Zoetermeer 18 apr, 15:17 3
Nieuw seizoen bij Buurttuin Zoete Aarde
Programma buurttuin Zoete Aarde 18 apr, 12:18
Cantiamo tijdens het slotapplaus. Foto: Leon Koppenol
Cantiamo levert huzarenstukje 18 apr, 12:15
Afbeelding
Mooie resultaten springers Pro Patria bij toernooi 18 apr, 11:14
Jongeren maken Theater Na de Dam
Jongeren maken Theater Na de Dam 18 apr, 11:07
 Op dit moment worden jaarlijks zo’n 1.100 kinderen geboren in HagaZiekenhuis Zoetermeer. Foto: hagaziekenhuis.nl
HagaZiekenhuis kiest voor behoud van geboortezorg in Zoetermeer 18 apr, 10:18 10
Joost Suijten (links) opent alweer zijn tiende restaurant.
Joost Suijten streeft naar 40 Pannenkoe's 18 apr, 10:09