Dimara: “Ik wil nu graag een tweede stap maken om mij verder te professionaliseren.” Foto: RM
Dimara: “Ik wil nu graag een tweede stap maken om mij verder te professionaliseren.” Foto: RM

“Ik wil mijn droom waarmaken”

Actueel 51 keer gelezen

De vijftienjarige voetbalster Dimara van Oosten is gescout door USAO Drovers in Oklahoma. Deze Amerikaanse universiteit beschikt over een hoog aangeschreven women’s soccer team, waar Dimara het komend studiejaar deel van mag uitmaken. Voorwaarde is wel dat ze de kosten kan betalen. Dimara: “Daarom ben ik een crowdfundactie gestart. Ik hoop dat mensen mij willen steunen om mijn droom waar te maken.”

Door Renate Mamber

Zoetermeer - Dimara speelt vanaf haar zesde jaar voetbal. “Mijn neef voetbalde toen al en ik vroeg mijn oom of hij mij een proeftraining wilde geven. Daarna was ik direct verliefd”, vertelt ze. “Ik houd ervan om tot het uiterste te gaan, dat alles wegvalt en ik me helemaal kan focussen op het voetballen. Ook houd ik ervan dat het een teamsport is. Dat we als team alles doen om te winnen.”

Dimara is op het moment bezig met haar tweede seizoen op professioneel niveau (BVO) bij Feyenoord bij de meisjes onder zestien jaar. Dimara: “Daar zit veel tijd in. Drie keer per week trainen en zaterdag wedstijden. Ik wil nu graag een tweede stap maken om mij verder te professionaliseren.”

Die tweede stap is een jaar voetballen bij de universiteit in Oklahoma. Na een uitgebreide screening en gesprekken is ze daar toegelaten als ze dit schooljaar haar eindexamen heeft behaald. “Het is een kleine tot middelgrote universiteit in de middle of nowhere. Maar op het gebied van voetbal zijn ze heel goed”, vertelt ze enthousiast. “Het afgelopen seizoen waren ze eerste in de regio-competitie en zestiende in de nationale competitie. Dat is heel goed. Bovendien hebben ze de ambitie om ook eerste te worden in ‘the nationals’.”

Ze ziet haar studie daar helemaal zitten. “Ik heb begrepen dat alles er draait om voetballen en studeren. Elke ochtend voetbaltraining en daarna les. En veel reizen voor de competities. Ik kijk er echt naar uit.”

Prijskaartje

Aan het jaar zit wel een prijskaartje. Dimara krijgt weliswaar een beurs van de universiteit, maar die is bij lange na niet genoeg. “Het is niet genoeg voor het volledige schoolgeld, de vliegreis en andere bijkomende kosten”, vertelt Dimara’s moeder. “We hebben alles op een rijtje gezet en ze zal nog iets van achtduizend euro nodig hebben om haar droom werkelijkheid te kunnen maken.”

Om het benodigde geld bij elkaar te krijgen, zoekt Dimara sponsors en is ze een crowdfundactie gestart. “Via crowdfunding heb ik inmiddels 1600 euro binnen”, vertelt ze. “Dat komt vooral van familie en vrienden. Ik hoop dat meer mensen mij willen steunen. Uiteindelijk is het mijn droom om van voetbal mijn werk te maken en mijn ultieme droom is om ooit uit te komen voor het Nederlands elftal.” Dimara steunen? Dat kan via Whydonate.nl op de naam Dimara van Oosten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Nieuw seizoen bij Buurttuin Zoete Aarde
Programma buurttuin Zoete Aarde gisteren
Cantiamo tijdens het slotapplaus. Foto: Leon Koppenol
Cantiamo levert huzarenstukje gisteren
Afbeelding
Mooie resultaten springers Pro Patria bij toernooi 18 apr, 11:14
Jongeren maken Theater Na de Dam
Jongeren maken Theater Na de Dam 18 apr, 11:07
 Op dit moment worden jaarlijks zo’n 1.100 kinderen geboren in HagaZiekenhuis Zoetermeer. Foto: hagaziekenhuis.nl
HagaZiekenhuis kiest voor behoud van geboortezorg in Zoetermeer 18 apr, 10:18 10
Joost Suijten (links) opent alweer zijn tiende restaurant.
Joost Suijten streeft naar 40 Pannenkoe's 18 apr, 10:09
Afbeelding
Mooonz zoekt een part-time medewerkster voor de winkels in Zoetermeer en Alphen a/d Rijn 18 apr, 10:07
Teams met hardlopers, fietsers en ondersteuneners leggen ruim 500 km af om geld in te zamelen voor projecten voor mensen met kanker.
Steun de Roparun Collecte van Team 62 in Zoetermeer 18 apr, 10:06