Anke van As, Ruud Steggerda en Benita van Wegen proosten op nieuw netwerk.
Anke van As, Ruud Steggerda en Benita van Wegen proosten op nieuw netwerk.

‘Nieuwe’ naam voor businessclub

Actueel 65 keer gelezen

Netwerk Zoetermeer is de nieuwe naam van de businessclub en netwerkorganisatie, die per 1 januari ontstaat door de fusie tussen Floravontuur Promotie Zoetermeer en ondernemersvereniging RVOZ. Door de fusie ontstaat een businessclub van ruim 325 deelnemende bedrijven en organisaties.

Zoetermeer - “Van ZZP’er tot internationaal opererende hightechbedrijven, van dienstverleners tot maatschappelijke en culturele organisaties. Dit aantal van 325 zie ik als een goede start”, zegt RVOZ-voorzitter Benita van Wegen stralend, “want nu er niet twéé belangrijke ondernemersorganisaties zijn in de stad, maar één groot netwerk, is het voor ondernemers makkelijker om te kiezen.”

Ruud Steggerda, directeur bij Floravontuur Promotie Zoetermeer, bevestigt dit: “Door de groei die nu ontstaat kunnen we als ondernemers meer voor elkaar betekenen, want delen is een belangrijke eigenschap, ook van de nieuwe club. Echter, tegelijkertijd kunnen we ook meer betekenen voor de stad Zoetermeer zelf.”

De RVOZ heeft als belangrijkste doelstelling zich op verschillende manieren in te zetten voor een gezond Zoetermeers ondernemingsklimaat. Dat gebeurt door middel van lobbyen en participeren in lokale regionale netwerken en organisaties. Floravontuur Businessclub is opgericht om juist het aantrekkelijke woon- en ondernemersklimaat te stimuleren en in de stad en in de regio bekend te maken. Belangrijkste middel hierbij zijn de evenementen die door het kantoor van Floravontuur worden georganiseerd. “Door de fusie groeien de mogelijkheden van beide clubs om evenementen te organiseren die goed zijn voor het ondernemers- en vestigingsklimaat”, zegt Steggerda, “terwijl ook de jaarlijkse beeldbepalende festivals en evenementen ondersteund blijven door het Zoetermeerse bedrijfsleven. Win-win-win, voor de ondernemers, voor de bewoners én voor de gemeente Zoetermeer.”

Het nieuwe Netwerk Zoetermeer heeft veel ambities. In het komend jaar wordt de samenwerking met de stad verder uitgebouwd. “Het is goed om te zien dat het college regelmatig in gesprek wil over onderwerpen waar het bedrijfsleven bij betrokken is”, laat Benita van Wegen weten. Sinds de start van de coronacrisis heeft zij haar handen vol aan de gesprekken die worden gevoerd met de gemeente en de andere brancheorganisaties en partners in Zoetermeer. “Zo is er een periodiek overleg, met de wethouders Jan Iedema (Economie) en Margreet van Driel (Werk & Inkomen). Daarom wordt per januari ook, onafhankelijk van Netwerk Zoetermeer, een nieuwe belangenbehartiger opgericht voor het Zoetermeerse bedrijfsleven.”

Eerste prioriteit is de omgang met COVID-19. Ondernemers missen de gezellige netwerkbijeenkomsten en de Zoetermeerders missen de mooie evenementen en festivals. “Er wordt hard gewerkt aan alternatieve concepten voor de netwerkbijeenkomsten en het festivalprogramma”, sluit Steggerda af. ‘

Caroline Winter

Businessclubs fuseren tot één netwerk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

De twee mantelzorgers hebben het rapport met aanbevelingen aangeboden aan wethouder Ingeborg ter Laak. Foto: pr
Zoetermeerse mantelzorgers hebben behoefte aan erkenning en ontzorgen 18 apr, 16:32
De leerlingen van het Alfrink College.
Alfrink tweede bij toernooi Olympic moves 18 apr, 16:16
Stadshart Daily Plaza wordt hét overdekte boodschappencentrum van Stadshart Zoetermeer met de focus op dagelijkse benodigdheden.
Trekpleister naar Stadshart Daily Plaza in Zoetermeer 18 apr, 15:17 3
Nieuw seizoen bij Buurttuin Zoete Aarde
Programma buurttuin Zoete Aarde 18 apr, 12:18
Cantiamo tijdens het slotapplaus. Foto: Leon Koppenol
Cantiamo levert huzarenstukje 18 apr, 12:15
Afbeelding
Mooie resultaten springers Pro Patria bij toernooi 18 apr, 11:14
Jongeren maken Theater Na de Dam
Jongeren maken Theater Na de Dam 18 apr, 11:07
 Op dit moment worden jaarlijks zo’n 1.100 kinderen geboren in HagaZiekenhuis Zoetermeer. Foto: hagaziekenhuis.nl
HagaZiekenhuis kiest voor behoud van geboortezorg in Zoetermeer 18 apr, 10:18 10