Afbeelding
Foto: Pixabay

18 januari start inenting in Haaglanden

Actueel 63 keer gelezen

Zoetermeerse zorgmedewerkers worden in januari ingeënt in het ADO Stadion. Deze plek is aangewezen voor de regio Haaglanden. Het inenten start hier op 18 januari.

Zoetermeer - Op 8 januari wordt de eerste inenting in Nederland gezet. Op 11 januari wordt gestart met inentingen op 3 plekken in Nederland. De regio Haaglanden hoort niet bij die drie plekken. Daardoor start de inenting in Haaglanden op 18 januari. In het stadion worden tenten opgezet die fungeren als priklijnen. Zorgmedewerkers van verpleeghuizen, kleinschalige woonvormen, gehandicaptenzorg, wijkverpleging en Wmo-ondersteuning ontvangen als eerste een uitnodiging voor de COVID-19 vaccinatie. De beschikbaarheid van vaccins is in de eerste ronde beperkt; Nederland ontvangt eerdaags vaccins van leverancier Pfizer/BioNTech. De verwachting is dat Regio Haaglanden daarvan minimaal 29.000 vaccins geleverd krijgt. Dit betekent dat er in onze regio minimaal 14.000 zorgmedewerkers gevaccineerd kunnen worden, dit omdat het vaccin van Pfizer/BioNTech in twee giften wordt gegeven, de eerste op dag 1 en de tweede op dag 22. Per dag zullen bij aanvang 700 vaccins gegeven worden. Er kan per dag gemakkelijk opgeschaald worden mocht dat nodig blijken en ook als er meer vaccins beschikbaar zijn.

Ondertussen maken burgemeester Bezuijen en zorgwethouder zich grote zorgen over de toestand in het het LangeLand Ziekenhuis waar het topdrukte is en waar dagelijks alle zeilen moeten worden bijgezet. Zorgmedewerkers lopen op hun tandvlees, maar de besmettingen gaan niet naar beneden, sterker nog, binnen de gemeente Zoetermeer stijgen de coronabesmettingen. Burgemeester Bezuijen:”Wij maken ons grote zorgen over de aanhoudende coronabesmettingen. Daarom vragen wij inwoners om ook tijdens de jaarwisseling de coronaregels op te volgen en te denken aan de zorgmedewerkers.”

Door de coronaregels is het niet mogelijk om het ziekenhuis te bezoeken. Toch wil de burgemeester en de wethouder van zorg het zorgpersoneel van het LangeLand Ziekenhuis een hart onder de riem te steken via een persoonlijke boodschap. Via een ‘noodkreet’ via social media roept het college de inwoners van Zoetermeer op zich extra goed aan de coronaregels te houden.

Wethouder Ter Laak; “De zorg zit aan haar max: IC-bedden liggen vol, zorgpersoneel draait al maanden overuren en ook al is er door de komst van het vaccin licht aan het eind van de tunnel, voor de korte termijn is het nog niet opgelost. Ook de zorgmedewerkers willen graag de feestdagen met hun naasten vieren, maar door de hoge aantal besmettingen lukt dat niet als wij ons niet aan de regels houden.’’

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het Ebony Ensemble. Foto: Richard Jetten
Doek valt voor Ebony Ensemble na schrappen subsidie 24 apr, 13:50 2
Het festival RRRollend wordt een culinair festijn met een groot aantal foodtrucks.
Festival met foodtrucks op park Palenstein 23 apr, 11:11
Lopen bij de 3Plassenloop
Doe mee aan de 3Plassenloop 23 apr, 11:00
Deze act behoort tot een van de bekendste YouTube groepen van Nederland.
Bankzitters bij Live at the Lake 23 apr, 10:51
 Luca van Wijk, Rens Vijverberg en Denzel Haaring.
Prijzen voor judoka's van Yotosama 22 apr, 16:51
Chazzy Green
Saxofonist Chazzy Green bij Fascinating Jazz 22 apr, 12:58
Winnaars van de Young Music Talent. Foto: Chris Lans
Jonge musici strijden om prijzen Young Music Talent 22 apr, 12:39
 Pestbosje Geerweg / Geerpolder. Foto: Bert Pol
Gerief- en pestbosjes Natuur onder de Loep 22 apr, 12:21 1