Dag Bé

Actueel 93 keer gelezen

FF Zoeterdoor met Hélène

Gisteren bereikte mij het verdrietige bericht dat oud-wethouder Bé Emmens is overleden. In de jaren dat hij wethouder was, had ik uiteraard veelvuldig contact met hem en ik moet zeggen, dat was altijd plezierig. Bé was een bestuurder met een visie maar wist dat hij niet iedereen naar de zin kon maken. Zo was hij voorstander van de vierde baan voor SnowWorld tot afschuw van veel Natuurgroepen. De pers stond hij altijd te woord al was dat soms hard werken, want mensen die Bé kennen weten dat hij nogal kon mompelen. Maar misschien was dat juist wel zijn kracht. Hij zorgde er hiermee voor dat zijn gehoor wel goed luisterde.

Dat Bé altijd een plezierige relatie met de pers onderhield, bleek ook tijdens een commissievergadering waar ik aanwezig was. Er was grote commotie over het al dan niet lekken van geheime stukken die op een roze papier waren afgedrukt. Als toehoorders hadden we natuurlijk geen idee waar het precies over ging maar we hoorden heel vaak de term roze stukken de revue passeren. Toen het punt was afgelopen, kwam Bé even een praatje maken met in zijn hand een stapel papieren en die felbegeerde roze stukken. “Probeer je ons nu uit de tent te lokken met je geheime roze papieren”, grapte ik.

Bé was een betrokken man. Na zijn wethouderschap vervulde hij diverse bestuursfuncties. Maar hij had ook interesse voor de mensen om hem heen. Ik had een keer een foto op Facebook geplaatst van schaaltjes die in elkaar vast zaten. Daags daarna informeerde Bé of de schaaltjes al los waren. Tot grote verbazing van de andere wethouders en pers kwam hij met allerlei suggesties. Of die keer dat hij aanbelde (we woonden bij elkaar in de buurt) en mijn dochter Albert Heijn zegels overhandigde ‘die spaart je moeder’ nog voor ze kon vragen wie hij was al weg. Via haar beschrijving kwamen we erachter dat het Bé was.

Dat Bé er niet meer is, is een enorm gemis. Uiteraard vooral voor zijn partner, zijn kinderen en familie. Maar ik weet zeker dat velen in Zoetermeer hem ook zullen missen. Goede reis Bé.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

De leerlingen van het Alfrink College.
Alfrink tweede bij toernooi Olympic moves 18 apr, 16:16
Stadshart Daily Plaza wordt hét overdekte boodschappencentrum van Stadshart Zoetermeer met de focus op dagelijkse benodigdheden.
Trekpleister naar Stadshart Daily Plaza in Zoetermeer 18 apr, 15:17 3
Nieuw seizoen bij Buurttuin Zoete Aarde
Programma buurttuin Zoete Aarde 18 apr, 12:18
Cantiamo tijdens het slotapplaus. Foto: Leon Koppenol
Cantiamo levert huzarenstukje 18 apr, 12:15
Afbeelding
Mooie resultaten springers Pro Patria bij toernooi 18 apr, 11:14
Jongeren maken Theater Na de Dam
Jongeren maken Theater Na de Dam 18 apr, 11:07
 Op dit moment worden jaarlijks zo’n 1.100 kinderen geboren in HagaZiekenhuis Zoetermeer. Foto: hagaziekenhuis.nl
HagaZiekenhuis kiest voor behoud van geboortezorg in Zoetermeer 18 apr, 10:18 10
Joost Suijten (links) opent alweer zijn tiende restaurant.
Joost Suijten streeft naar 40 Pannenkoe's 18 apr, 10:09