Roue Verveer, Karin, Maartje en Hilko tijdens de online seizoenspresentatie van het Stadstheater. Foto: Robbert Roos
Roue Verveer, Karin, Maartje en Hilko tijdens de online seizoenspresentatie van het Stadstheater. Foto: Robbert Roos Foto: Robbert Roos

Seizoenspresentatie dit keer online

Actueel 68 keer gelezen

De seizoenspresentatie van Stadstheater Zoetermeer is elke keer weer een jaarlijks hoogtepunt. Een gezellige avond uit waarop het team van het theater alvast een inkijkje geeft in de programmering van het komende seizoen. Nu dit door de maatregelen rondom corona niet op de gewone manier mogelijk was werd de seizoenspresentatie zaterdag 12 december als livestream aangeboden.

Robbert Roos

Zoetermeer - Het is even wennen vanachter je beeldscherm. Theater draait voor de meeste mensen vooral om ervaring en beleving. Toch voelt de livestream na een paar minuten aan alsof je weer ‘ouderwets’ in de zaal zit. In de 15 jaar dat Stadstheaterdirecteur Hilko Folkeringa in het theatervak zit heeft hij het nodige meegemaakt. Maar een situatie zoals die zich het afgelopen jaar voordeed was ook voor hem en zijn team een complete verrassing. “We moesten van het een op het andere moment zo’n 80 voorstellingen verplaatsen naar een volgend seizoen dat eigenlijk al vol zat”, vertelt Maartje, verantwoordelijk voor de programmering. “Een enorme puzzel.” Tijdens de livestream kunnen via de chat vragen worden gesteld. Een ding wil Hilko direct duidelijk maken; “Het Stadstheater blijft overeind. Ja het is inderdaad een spannende periode. We hebben direct maatregelen genomen om door de kunnen gaan. Dat we dit overleven staat vast als een huis. Zelfs met een gesloten theater hebben we het als team drukker dan ooit. We zijn helaas alleen vaak met de verkeerde dingen bezig.” Tijdens de livestream verzorgen Tim Akkerman en Kiki Schippers ontroerende liveoptredens. Het nieuwe seizoen wat loopt van januari tot en met juni bevat naast bekende artiesten zoals Ellen ten Damme, De Verleiders en Yentl en De Boer ook veel jong aanstormend talent zoals Chris Verlaan en Martijn Kardol. “Een prachtige programmering waar we graag mee aan de slag gaan”, aldus Maartje en Karin. “Je bent in het theater veiliger dan in menig supermarkt”, onderstreept Hilko de situatie. “Drankjes mogen mee de zaal in, dus het wordt weer ouderwets gezellig.”

Programma

Het nieuwe theaterprogramma staat online en is te bekijken via: https://brochure.stadstheater.nl/. In deze online brochure is het mogelijk om favoriete voorstellingen te markeren met een hartje. Deze verschijnen dan in het persoonlijke favorietenlijstje. Door de nieuwe maatregelen is het theater tot en met 19 januari gesloten. Op een later moment gaat de kaartverkoop van start. Het aantal plaatsen zal door de anderhalve meter maatregelen beperkter zijn dan normaal zijn dus wees er snel bij. Hou de website en socials in de gaten.

‘Het Stadstheater blijft overeind’

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Winnaars van de Young Music Talent. Foto: Chris Lans
Jonge musici strijden om prijzen Young Music Talent 22 apr, 12:39
 Pestbosje Geerweg / Geerpolder. Foto: Bert Pol
Gerief- en pestbosjes Natuur onder de Loep 22 apr, 12:21 1
Trommelende vuilnismannen
Ludiek opruimen na vrijmarkt 22 apr, 11:09
Voorzitter Marijke du Burck Foto: Gerard van Warmerdam
Oranje Stichting viert haar 15-jarig jubileum 21 apr, 10:09
Ook het treintje rijdt op Koningsdag. Foto: Gerard van Warmerdam
Programma Koningsdag 2024 20 apr, 09:56
Het wordt weer een echt feest voor jong en oud. Foto: pr
Koningsdag met optocht en Koningsmarkt in Benthuizen 19 apr, 14:26
De stadsgids vertelt bij het oorlogsmonument in het Wilhelminapark over de historie van Zoetermeer. Foto: pr
Gratis wandel- of fietstocht met Gilde Stadsgidsen in mei 19 apr, 12:39 1
Aalscholver-familie Plas van Poot foto: Marcel van der Tol
Familiebezoek in het voorjaar Natuur onder de Loep 19 apr, 11:38