Afbeelding

Sint rijdt het Stadshart niet stilletjes voorbij!

Actueel 53 keer gelezen

Zoetermeer – Op zaterdag 14 november komt Sinterklaas weer aan in Nederland. Vanwege de aanhoudende pandemie, die ook in Spanje nog lang niet in bedwang is, zullen de kinderen hem dit jaar niet opwachten. Ook de jaarlijkse intocht in het Stadshart zal daarom niet doorgaan. Maar de Sint wil kinderen in Zoetermeer natuurlijk niet met lege handen, eh.. schoenen, achterlaten. Vandaar dat er in Stadshart Zoetermeer 14 dagen lang schoentjes kunnen worden gezet. Uiteraard volledig Coronaproof.

Van 20 november t/m 3 december worden twee leegstaande winkelpanden in het Stadshart omgetoverd tot Sint’s Schoenenhuis. Kinderen kunnen hier gratis hun schoentje zetten, en de dag erna deze mét cadeautje weer ophalen. Omdat Sinterklaas graag ziet dat we echt voorzichtig zijn, kan dit alleen als ouders een plekje voor de schoen reserveren. Ze kiezen dan bovendien een tijd waarop de schoen wordt gezet en weer wordt opgehaald. Terplekke zijn er speciale looproutes, mogen er maar een beperkt aantal kinderen tegelijk naar binnen en ziet de getrainde hostess erop toe dat alles goed verloopt. Ook wordt alles regelmatig gedesinfecteerd en zijn er materialen aanwezig om de handen te ontsmetten.

Het maken van mooie tekeningen wordt enorm gewaardeerd door de Sint. Sterker nog, hij moedigt het extra aan dit jaar. Elke dag wordt er één supercadeau in de schoen geplaatst van degene die de mooiste tekening heeft gemaakt. Overigens kan hier ook kans op worden gemaakt door de lekkerste wortels voor Ozosnel of een mooi gedicht voor de Pieten.

Van 20 november t/m 27 november zit Sint’s Schoenenhuis in de Passage tegenover de Perry Sport. Daarna, van 28 november t/m 3 december, verhuist het Schoenenhuis naar de Promenade 52 in de oude Sneakers. Reserveren kan binnenkort. Hou hiervoor de informatie op www.stadshart.nl en de Facebook- en Instagram-accounts van Stadshart Zoetermeer in de gaten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het Ebony Ensemble. Foto: Richard Jetten
Doek valt voor Ebony Ensemble na schrappen subsidie 24 apr, 13:50 2
Het festival RRRollend wordt een culinair festijn met een groot aantal foodtrucks.
Festival met foodtrucks op park Palenstein 23 apr, 11:11
Lopen bij de 3Plassenloop
Doe mee aan de 3Plassenloop 23 apr, 11:00
Deze act behoort tot een van de bekendste YouTube groepen van Nederland.
Bankzitters bij Live at the Lake 23 apr, 10:51
 Luca van Wijk, Rens Vijverberg en Denzel Haaring.
Prijzen voor judoka's van Yotosama 22 apr, 16:51
Chazzy Green
Saxofonist Chazzy Green bij Fascinating Jazz 22 apr, 12:58
Winnaars van de Young Music Talent. Foto: Chris Lans
Jonge musici strijden om prijzen Young Music Talent 22 apr, 12:39
 Pestbosje Geerweg / Geerpolder. Foto: Bert Pol
Gerief- en pestbosjes Natuur onder de Loep 22 apr, 12:21 1