De Zoetermeerse Miguel Delcour is de nieuwe directeur van het bureau van het KIVI. Foto: Robbert Roos
De Zoetermeerse Miguel Delcour is de nieuwe directeur van het bureau van het KIVI. Foto: Robbert Roos Foto: Robbert Roos

Miguel Delcour benoemd als directeur

Actueel 65 keer gelezen

Drs. ing. Miguel Delcour is per 12 oktober 2020 benoemd tot directeur van het bureau van het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs. Daarmee is hij de opvolger van interim-directeur Bart Struwe die het afgelopen jaar een nieuwe visie en koers voor de beroepsvereniging uitstippelde. De Zoetermeerse Delcour is erg blij met zijn benoeming en kijkt er naar uit om de vereniging nog zichtbaarder te maken.

Robbert Roos

Zoetermeer - Miguel Delcour groeide op in Hilversum. Hij studeerde Technische Bedrijfskunde en Grafisch Management aan de hogeschool in Tilburg en daarna Bedrijfswetenschappen aan de RSM Erasmus Universiteit in Rotterdam. Zijn carrière bracht hem op verschillende plaatsen in de wereld zoals Duitsland en China. Daarom beschikt hij niet alleen over inhoudelijke, technische kennis, maar over veel verschillende vaardigheden. “Ik hou van de combinatie van management, complexe politieke- en bestuurlijke structuren, techniek en commercie”, vertelt Delcour enthousiast. “In de functie van directeur van KIVI komen al deze zaken bij elkaar. Dat maakt het voor mij enorm uitdagend.” Het Koninklijk Intituut Van Ingenieurs ontving het predicaat koninklijk van Koning Willem II en bestaat inmiddels 173 jaar. Het mooie aan het vak van ingenieur vindt Delcour de daadkracht. “Een ingenieur maakt dingen mogelijk wat eerst onmogelijk was.” Hij ziet het KIVI dan ook als een partij waar grote maatschappelijke vraagstukken neergelegd kunnen worden. “Onze vereniging vertegenwoordigd een grote groep intelligente mensen. Daarin schuilt veel potentie.” Toch ziet Delcour ook uitdagingen. “De koers en visie voor de toekomst van de vereniging liggen vast. Daar zal ik op mijn eigen manier mee aan de slag gaan. Ook zie ik dat veel jonge ingenieurs nog geen lid zijn van onze vereniging. Dat is echt een gemiste kans want we vertegenwoordigen een groot netwerk. Contacten waar je echt iets aan hebt. Het merk KIVI is groot, maar we moeten zorgen dat we nog meer aanwas van jongeren krijgen. Ik zie dan ook volop potentie om de vereniging in de toekomst nog verder te laten groeien.”

KIVI

Het bureau van het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs ondersteunt het hoofdbestuur en de 50 gespecialiseerde afdelingen van de beroepsvereniging van ingenieurs. De vereniging werd opgericht in 1847 en heeft vandaag de dag zo’n 18.000 leden in vrijwel iedere denkbare technische specialisatie. KIVI zet zich in voor het ondersteunen van ingenieurs in hun beroepsuitoefening en maakt zich sterk voor het belang van ingenieurs en techniek voor de samenleving.

Een ingenieur maakt dingen mogelijk’

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Joost Suijten (links) opent alweer zijn tiende restaurant.
Joost Suijten streeft naar 40 Pannenkoe's 23 uur geleden
Afbeelding
Mooonz zoekt een part-time medewerkster voor de winkels in Zoetermeer en Alphen a/d Rijn 23 uur geleden
Teams met hardlopers, fietsers en ondersteuneners leggen ruim 500 km af om geld in te zamelen voor projecten voor mensen met kanker.
Steun de Roparun Collecte van Team 62 in Zoetermeer 23 uur geleden
Studente Hannah Bakker in het kijkdepot bij de hoog gewaardeerde Zoetermeerse klompenkar uit 1932. Foto Kees van Rongen
Hoogste waardering oude objecten kijkdepot gisteren
Monique van Damme van de SP overhandigde ruim 1500 handtekeningen aan directeur Peter van der Meer van het HagaZiekenhuis.
Veel handtekeningen tegen afschaling HagaZiekenhuis 17 apr, 18:05 1
Voor Zoetermeers erfgoed is vooralsnog geen ruimte in Zoetermeer (foto: Gerard van Warmerdam).
Gmeente heeft voorlopig nog geen geld voor een erfgoedcentrum 17 apr, 17:04 2
Vriendinnen Desiree Verzantvoort en Toine Tonies op een verlaten terras op het Stadhuisplein: “Dat is bij het Koningsontbijt wel anders.” (foto: Kees van Rongen).
Heerlijk Oranje sfeertje bij Koningsontbijt 17 apr, 16:03
Afbeelding
Feest bij Remco's Cycle Service in Zoetermeer 17 apr, 10:24