Werkplatform Doordoeners helpt 50-plussers aan nieuwe carrière

Actueel 168 keer gelezen

Zoetermeer – De groep 50-plussers in Nederland wordt steeds groter. Zij zijn vitaler, nemen actiever deel aan de samenleving en willen langer blijven werken. Deze veranderde kijk op de 50-plus arbeidsmarkt vraagt om een nieuwe werkwijze in de uitzendbranche. Daarom is Doordoeners, een geheel nieuw platform, gelanceerd in Zoetermeer. Dit platform helpt mensen, uit Zoetermeer en de regio, boven de vijftig jaar met het starten van een nieuwe carrière. Doordoeners matcht niet alleen werkgevers en werknemers, maar biedt ook de mogelijkheid tot bijscholing en het doen van vrijwilligerswerk. Doordoeners werkt momenteel hard aan een goede dekking in heel Zuid-Holland en Noord-Holland en heeft de ambitie om binnen enkele jaren alle senioren van Nederland te helpen aan passend werk.

Ouderen hebben een bedrijf vaak meer te bieden. Ze brengen veel kennis en werkervaring mee en zijn loyaal aan hun werkgever. Wel hebben ze soms andere behoeftes, zoals de wens om parttime te werken en minder fysiek zwaar werk. Doordoeners gelooft dat de talenten van deze mensen veel langer kunnen worden benut als ze een coachende of ondersteunende rol kunnen vervullen. Zo kan bijvoorbeeld iemand die in de bouw heeft gewerkt zijn handigheid inzetten als huismeester en een oud-directiesecretaresse kan parttime als receptioniste aan de slag. 

Ten tijde van corona staan opdrachtgevers minder open voor senioren. Ze zien hen als een kwetsbare doelgroep. Wij zetten de senior in hun kracht door te laten zien dat ze een toegevoegde waarde hebben voor de arbeidsmarkt,” aldus CEO Ard Huininga.

Gebruiksvriendelijk digitaal platform

Het werkplatform levert alle diensten geheel digitaal. Zo kunnen de senioren, door middel van een korte vragenlijst, ontdekken welk type werk bij ze past, kunnen ze online cursussen volgen en worden digitaal de juiste banen gematcht. Ook de financiële afhandeling voor de werkgever en de salarisafhandeling van de werknemer, vinden digitaal plaats. Het platform is gebruiksvriendelijk voor een generatie die niet is opgegroeid met computers. 

Een carrièreswitch na je 67e

Uiteraard behoort een carrièreswitch voor deze doelgroep tot de mogelijkheden. Door middel van gratis online trainingen kunnen ze zich omscholen in een gewenste richting. Ook kan men via het platform bijscholen zodat de werknemer met de nieuwste (digitale) systemen kan werken. Stoppen op de pensioengerechtigde leeftijd van 67e is helemaal niet nodig. Ook boven deze leeftijd zijn senioren bij Doordoeners meer dan welkom. De senioren op het platform bepalen zelf hoe vaak en wanneer ze werken, veel organisaties hebben behoefte aan de ervaring van deze doelgroep. Dankzij werk via Doordoeners dragen senioren hun kennis over en hebben ze meer sociaal contact.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

De twee mantelzorgers hebben het rapport met aanbevelingen aangeboden aan wethouder Ingeborg ter Laak. Foto: pr
Zoetermeerse mantelzorgers hebben behoefte aan erkenning en ontzorgen 18 apr, 16:32
De leerlingen van het Alfrink College.
Alfrink tweede bij toernooi Olympic moves 18 apr, 16:16
Stadshart Daily Plaza wordt hét overdekte boodschappencentrum van Stadshart Zoetermeer met de focus op dagelijkse benodigdheden.
Trekpleister naar Stadshart Daily Plaza in Zoetermeer 18 apr, 15:17 3
Nieuw seizoen bij Buurttuin Zoete Aarde
Programma buurttuin Zoete Aarde 18 apr, 12:18
Cantiamo tijdens het slotapplaus. Foto: Leon Koppenol
Cantiamo levert huzarenstukje 18 apr, 12:15
Afbeelding
Mooie resultaten springers Pro Patria bij toernooi 18 apr, 11:14
Jongeren maken Theater Na de Dam
Jongeren maken Theater Na de Dam 18 apr, 11:07
 Op dit moment worden jaarlijks zo’n 1.100 kinderen geboren in HagaZiekenhuis Zoetermeer. Foto: hagaziekenhuis.nl
HagaZiekenhuis kiest voor behoud van geboortezorg in Zoetermeer 18 apr, 10:18 10