Janine Karlas is blij dat er weer wat te beleven is in de Boerderij. Foto: Fred Roland
Janine Karlas is blij dat er weer wat te beleven is in de Boerderij. Foto: Fred Roland Foto: Fred Roland

“Live muziek geeft zoveel meer”

Actueel 100 keer gelezen

Hélène Ouwerkerk

Het UITfestival is dit jaar anders dan anders. Corona laat een groot festival niet toe. Dus is het anders maar niet minder leuk. Janine Karlas, Pr Cultuurpodium Boerderij ziet in ieder geval volop kansen.

Zoetermeer - “Natuurlijk alle obstakels waar culturele instellingen mee kampen zijn niet leuk”, steekt Karlas van wal. “Maar ik wil ook omdenken. Het positieve is dat we mensen naar onze eigen zaal trekken. En dat we bovendien jong talent een kans kunnen geven.”

Dat jong talent is in het geval van de Boerderij en het Uitfestival Meis & Someone die op 26 september in de Boerderij optreden. “Ik vind het ontzettend leuk dat juist zij in het UITfestival hier optreden”, zegt Karlas. “Als we praten over een andere locatie voor de Boerderij dan is een belangrijk argument dat we graag jong talent een kans willen geven. Die kunnen niet bij ons in de grote zaal omdat ze daar nog te klein voor zijn en omdat daar normaal gesproken de grote acts staan. Door corona is alles anders en is die grote zaal met 60 zitplaatsen ineens de kleine zaal geworden en prima voor aanstormend talent.”

Jong talent of niet. Meis & Someone is niet zomaar een act. Meis is Aysha de Groot, ze maakt deel uit van de nieuwe live band van Eefje de Visser en maakt solo liedjes over eenzaamheid, knokken tegen pech en het uiterst gefrustreerd blijven hangen in ontkenningsfases. Someone is het alter ego van3FM-Talent Tessa Rose Jackson. Ze maakt ingetogen lieve liedjes en is gedoken in de kleurrijke wereld van psychedelische dreampop. “Juist omdat dit optreden onderdeel maakt van het UITfestival kunnen de mensen al voor 2,50 een live-optreden van deze twee talenten komen bekijken”, zegt Janine Karlas. Ze kan niet wachten om na maanden van stilte weer publiek te ontvangen in de Boerderij. Natuurlijk met alle regels die daarbij horen. “Die live-beleving is toch niet te evenaren met een filmpje op You Tube of via streaming”, zegt zij. “Live geeft zoveel meer. Interactie met de artiest en samen met andere liefhebbers.”

Uitfestival

Tijdens het UITfestival is in Cultuurpodium De Boerderij het optreden van Meis & Someone te zien. Aanvang 20.00 uur. Kaarten kosten 2,50 euro. Reserveren via cultuurpodiumboerderij.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Winnaars van de Young Music Talent. Foto: Chris Lans
Jonge musici strijden om prijzen Young Music Talent 22 apr, 12:39
 Pestbosje Geerweg / Geerpolder. Foto: Bert Pol
Gerief- en pestbosjes Natuur onder de Loep 22 apr, 12:21 1
Trommelende vuilnismannen
Ludiek opruimen na vrijmarkt 22 apr, 11:09
Voorzitter Marijke du Burck Foto: Gerard van Warmerdam
Oranje Stichting viert haar 15-jarig jubileum 21 apr, 10:09
Ook het treintje rijdt op Koningsdag. Foto: Gerard van Warmerdam
Programma Koningsdag 2024 20 apr, 09:56
Het wordt weer een echt feest voor jong en oud. Foto: pr
Koningsdag met optocht en Koningsmarkt in Benthuizen 19 apr, 14:26
De stadsgids vertelt bij het oorlogsmonument in het Wilhelminapark over de historie van Zoetermeer. Foto: pr
Gratis wandel- of fietstocht met Gilde Stadsgidsen in mei 19 apr, 12:39 1
Aalscholver-familie Plas van Poot foto: Marcel van der Tol
Familiebezoek in het voorjaar Natuur onder de Loep 19 apr, 11:38