Clown Zassie komt graag naar Zoetermeer. Na een jaartje te hebben overgeslagen zal hij dit jaar opnieuw de leukste fratsen vertonen en balloncreaties goochelen! Foto: Ernst van Erkelens Koningsdag 2015
Clown Zassie komt graag naar Zoetermeer. Na een jaartje te hebben overgeslagen zal hij dit jaar opnieuw de leukste fratsen vertonen en balloncreaties goochelen! Foto: Ernst van Erkelens Koningsdag 2015

Op Koningsdag komt Clown Zassie naar Zoetermeer

Actueel 81 keer gelezen

Simone Langeveld

Nog een maand te gaan en dan is het misschien wel de vrolijkste en feestelijkste dag in Zoetermeer: Koningsdag. Bijna iedereen is vrij en kan dan komen genieten van een prachtig Koningsdagsprogramma in het centrum van Zoetermeer. Dit wordt jaarlijks georganiseerd door de Zoetermeerse Oranje Stichting. Deze actievelingen van de stichting zijn slim geweest en hebben Clown Zassie op tijd geboekt! Al in 2017.

Zoetermeer - Clowns Zassie was voor het eerst in Zoetermeer op de Koningsdag in 2015 en nu in 2019 kan Zoetermeer opnieuw van de leuke trucs en fratsen van de geboren entertainer Jerry van Dodewaard genieten.
Je zit al 20 jaar in het vak? “Van jongs af aan was ik al bezig met goochelen. Ik haalde een boekje uit de bibliotheek en leerde mezelf jongleren. Toen ik een act op een markt deed sloeg dit aan en werd ik ervoor gevraagd. Ik ontmoette een partner en we werden een duo. Dit eerste ‘clownsduo’ strandde maar ik kwam iemand anders tegen en zo ontstond het duo Massie en Zassie. We werden gevraagd via een Deen voor de Ferry IJmuiden - New Castle om op te treden in de zomervakantieperiode. Ik was toen 17 jaar.” De Dordtse Jerry van Dodewaard, nu 36 jaar jong heeft van de clownerie inmiddels 15 jaar zijn beroep gemaakt. Je kunt hem en zijn collega inhuren voor allerlei leuke acts. Als piraat, goochelaar of clown voor allerlei feestjes en partijen en evenementen. Maar je moet er dus wel op tijd bij zijn! Jerry: “Ik kom heel graag naar Zoetermeer. De Koningsdag is hier goed geregeld, zit echt goed in elkaar. Bovendien is er een fijne sfeer en een heel leuk publiek! En niet onbelangrijk: alle keren dat ik op Koningsdag in Zoetermeer mocht acteren was het mooi weer!
Wat mag het publiek verwachten? “Ik zal er de hele dag zijn van 10:00 tot 16:00 uur als Clown Zassie en maak verrassingsballonnen, doe spellen en verzorg 1 of 2 shows! En, heel bijzonder, ik mag de burgemeester assisteren bij een bellenblaas-act.”
De ballonnenwedstrijd kan niet meer in Zoetermeer. Ballonnen met (vaak) plastic touwtjes zo ver mogelijk laten komen: je stuurt allemaal zwerfafval de lucht in. Jerry: “Een ballon is van latex en biologisch afbreekbaar, maar het duurt wel zo’n twee jaar en komt ie in het water te liggen dan duurt het veel langer. Ik zeg dan ook altijd ‘pin it’ en ‘bin it’ .”Jerry bedoelt: maak hem vast (je ballon) en is ‘t ie lek gooi de restanten dan in de vuilnisbak.

Wat zal Zassie maken van die gekke ballonnen? Dat is nu juist de verrassing.
Kom naar het Nicolaasplein op Koningsdag zaterdag 27 april. Voor meer info : www.zo-oranje.nl . In het Streekblad van do 25 april leest u het gehele programma!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

De leerlingen van het Alfrink College.
Alfrink tweede bij toernooi Olympic moves 18 apr, 16:16
Stadshart Daily Plaza wordt hét overdekte boodschappencentrum van Stadshart Zoetermeer met de focus op dagelijkse benodigdheden.
Trekpleister naar Stadshart Daily Plaza in Zoetermeer 18 apr, 15:17 3
Nieuw seizoen bij Buurttuin Zoete Aarde
Programma buurttuin Zoete Aarde 18 apr, 12:18
Cantiamo tijdens het slotapplaus. Foto: Leon Koppenol
Cantiamo levert huzarenstukje 18 apr, 12:15
Afbeelding
Mooie resultaten springers Pro Patria bij toernooi 18 apr, 11:14
Jongeren maken Theater Na de Dam
Jongeren maken Theater Na de Dam 18 apr, 11:07
 Op dit moment worden jaarlijks zo’n 1.100 kinderen geboren in HagaZiekenhuis Zoetermeer. Foto: hagaziekenhuis.nl
HagaZiekenhuis kiest voor behoud van geboortezorg in Zoetermeer 18 apr, 10:18 10
Joost Suijten (links) opent alweer zijn tiende restaurant.
Joost Suijten streeft naar 40 Pannenkoe's 18 apr, 10:09