Phemia: “Ik ga een paar stukjes van die 120 kilometer samen lopen met bijzondere oud-leerlingen.
Phemia: “Ik ga een paar stukjes van die 120 kilometer samen lopen met bijzondere oud-leerlingen." Foto: RM Foto: RM

Phemia loopt voor Make-A-Wish

Actueel 60 keer gelezen

Dankzij Make-A-Wish konden hun wensen worden vervuld

Renate Mamber

Phemia de Boer, erelid van ProPatria, loopt in juli een alternatieve Vierdaags voor Make-A-Wish, een stichting die wensen vervult van ernstig zieke kinderen. “Normaal loop ik elk jaar de Vierdaagse van Nijmegen en zamel zo geld in voor de stichting. Nu het officiële evenement vanwege de coronacrisis is afgelast, doe ik een alternatieve ‘Wishwalk’. Als extra uitdaging neem ik op een paar stukjes bijzondere oud-leerlingen van ProPatria mee.”

Zoetermeer - Phemia is een oude bekende in Zoetermeer. Jarenlang gaf ze jazzdanslessen bij ProPatria met het doel zo veel mogelijk kinderen op hun eigen niveau mee te laten doen. “Iedereen was bij mij welkom”, vertelt Phemia. “Kinderen met faalangst, met een traumatische achtergrond, downsyndroom en er heeft zelfs een iemand in een rolstoel meegedaan. Ik vond dat iedereen terecht moest kunnen, dat iedereen elkaar moest waarderen zoals die was. Zo moeten we tenslotte ook in het gewone leven met elkaar omgaan.”

Met haar geheel eigen aanpak boekte Phemia resultaat. “Je zag kinderen opbloeien en weer zelfvertrouwen krijgen. ”

Phemia kwam in de loop der jaren regelmatig in aanraking met Make-A-Wish. “Onder andere met een jongetje met een hersentumor en later een tweeling met leukemie. Dankzij de stichting Make-A-Wish konden hun wensen worden vervuld. Zo werd het jongetje begraven door het eerste team van Ajax. En kon de tweeling een American football wedstrijd in de VS meemaken.”

Toen Phemia besloot om mee te doen aan de Vierdaagse van Nijmegen, wilde ze dat dan ook graag voor Make-A-Wish doen. “Het is een kleinschalige stichting. Ze gaan heel inzichtelijk met hun geld om en het is zo mooi om de wensen van kinderen met een levensbedreigende ziekte te kunnen vervullen.”

Phemia heeft zich niet laten ontmoedigen door het afgelasten van de Nijmeegse Vierdaagse. “Een van de mogelijkheden was om het al opgehaalde sponsorgeld door te schuiven naar volgend jaar, maar je mocht ook een alternatieve Wishwalk doen’, vertelt Phemia. “Daarbij loop je de afstand die je op de Vierdaagse zou lopen, in mijn geval 120 kilometer, in je eigen omgeving in drie weken. Bovendien kun je er nog extra uitdagingen bij doen.”

Natuurlijk koos Phemia voor het laatste en natuurlijk doet ze een extra uitdaging. “Ik ga een paar stukjes van die 120 kilometer samen lopen met bijzondere oud-leerlingen. Een van hen is Rikke. Zij heeft zelf een levensbedreigende ziekte. De ander is Joyce, een meisje met het downsyndroom. Ze lopen, naar wat ze aankunnen, een stukje met me mee. Ze vinden het allebei leuk om op deze manier bij te dragen aan Make-A-Wish.”

Sponsoren

Phemia sponsoren voor Make-A-Wish kan nog steeds via makeawishnederland.org/deelnemer/2445/phemia-de-boer

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het Ebony Ensemble. Foto: Richard Jetten
Doek valt voor Ebony Ensemble na schrappen subsidie 24 apr, 13:50 2
Het festival RRRollend wordt een culinair festijn met een groot aantal foodtrucks.
Festival met foodtrucks op park Palenstein 23 apr, 11:11
Lopen bij de 3Plassenloop
Doe mee aan de 3Plassenloop 23 apr, 11:00
Deze act behoort tot een van de bekendste YouTube groepen van Nederland.
Bankzitters bij Live at the Lake 23 apr, 10:51
 Luca van Wijk, Rens Vijverberg en Denzel Haaring.
Prijzen voor judoka's van Yotosama 22 apr, 16:51
Chazzy Green
Saxofonist Chazzy Green bij Fascinating Jazz 22 apr, 12:58
Winnaars van de Young Music Talent. Foto: Chris Lans
Jonge musici strijden om prijzen Young Music Talent 22 apr, 12:39
 Pestbosje Geerweg / Geerpolder. Foto: Bert Pol
Gerief- en pestbosjes Natuur onder de Loep 22 apr, 12:21 1