nieuwe vloer met belijning in de Ilion atletenfabriek (foto Kees Franken)
nieuwe vloer met belijning in de Ilion atletenfabriek (foto Kees Franken)

Nieuwe vloer voor Ilion atletenfabriek

Actueel 51 keer gelezen

Zoetermeer - Elk nadeel heb zijn voordeel en dat geldt ook voor de overheidsmaatregelen die het verenigingsleven stil legden. Ilion greep direct de kans aan de vloer van de trainings- en wedstrijdhal (Ilion atletenfabriek) te vervangen, zonder dat dit een impact had op de wedstrijden en trainingen.

Het was al een lang gekoesterde wens van de Wedstrijd Organisatie Commissie om de vloer in de hal te vervangen. Bij de renovatie van de hal een paar jaar geleden was deze wens om budgettaire redenen gesneuveld en door het intensieve gebruik was de vloer er in de loop der tijd zeker niet beter op geworden. Bovendien voldeed de belijning niet meer aan de criteria van de Atletiek Unie, waardoor het organiseren van indoorwedstrijden, zeker internationale, niet meer mogelijk was.

Solide financieel beleid

Voor het vervangen van de vloer rekent Ilion op een subsidie van 20% uit de landelijke subsidieregeling voor sportmaterialen en –accommodaties (de Bosa). De overige 80% kan Ilion financieren doordat Ilion al jaren een solide financieel beleid voert en een voorziening heeft getroffen de vloervervanging. Daarnaast worden een deel van de lasten geleidelijk in de komende 15 jaar genomen.

Internationaal

Een vloer is éen ding, maar de belijning die op de vloer komt is minstens zo belangrijk. Hiervoor heeft Ilion de bedrijven Nootenboom Sport bv en GCC Sport Surfaces in de arm genomen om de vloer te leggen en de belijning aan te brengen. Want hoewel de atletenfabriek in de eerste plaats een trainingshal is, heeft Ilion de ambitie om ook indoorwedstrijden te organiseren op nationaal en internationaal niveau. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het Klaverblad International Polshooggala en een landenwedstrijd voor de jeugd. Het is dus van belang dat de vloer en belijning voldoen aan de (internationale) normen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Initiatiefnemers Pritha en Sham te midden van ruim 900 pakken maandverband voor vrouwen in Zoetermeer en Paramaribo. Later in het jaar worden ook de weeshuizen in Bali weer voorzien. Foto: pr
Vele pakken maandverband voor vrouwen in Zoetermeer en scholieren in Paramaribo 9 uur geleden 3
De nieuwe auto van "Tuingezel
Tuingezel verwelkomt nieuwe auto, nu nog chauffeur 12 uur geleden
Johannes Passion op Goede Vrijdag
Indrukwekkende Johannes Passion in Stadstheater 27 mrt, 18:14
Ruim honderd bezoekers lieten zich verrassen door de uiteenlopende creaties van porselein en de intrigerende schilderijen. Foto: Monique Kievits
Publiek verrast door nieuwe exposities bij Franx 27 mrt, 16:47
Het Ebony Ensemble. Foto: Richard Jetten
Familievoorstelling Peter en de wolf door Ebony Ensemble 27 mrt, 16:27
Lucien Groenewegen, burgemeester Bezuijen, Cor Pronk en Olaf Sonius. Foto: Fred Ronald
Tevredenheid bij burgemeester en politie want misdaadcijfers dalen 27 mrt, 16:09
De prijswinnaars: Amy, Demi, Justine, Tobias en Arie. Foto: Gerard van Warmerdam
Blije gezichten bij uitreiking cultuurprijzen 27 mrt, 16:05
Intocht AvondVierdaagse afgelopen jaar.
Inschrijven voor de AvondVierdaagse 26 mrt, 16:16