Bridgevereniging De Sprinter gaat digitaal

Actueel 47 keer gelezen

De Sprinter heeft als eerste Zoetermeerse bridgevereniging gebruik gemaakt van de mogelijkheid de reguliere speelavond  te laten verlopen via het computerprogramma StepBridge van de Nederlandse Bridge Bond (NBB).

“Afgelopen donderdagavond (9 april) hebben we onze eerste online clubavond gespeeld. Op basis van de reacties denk ik te mogen concluderen dat het in het algemeen goed verlopen is en dat velen het leuker vonden dan vooraf verwacht”, aldus Dick Brethouwer, voorzitter van De Sprinter en deze avond wedstrijdleider. “Ook de meespelende paren van Kontrakt en BC Zoetermeer waren enthousiast. Zo zeer zelfs dat ze dit zelf ook willen opzetten.”

In het huidige Corona-tijdperk is het sociale leven stil komen te liggen. Ook alle bridgeclubs hebben hun deuren moeten sluiten. Voor vele, vooral oudere leden, is dit een enorm gemis. De NBB heeft daarom de internetbridgeclub StepBridge open gesteld voor clubavonden. Alle leden van een bij de bond aangesloten club kunnen, met een proefabonnement, op hun vaste clubavond gratis deelnemen.

Ben de Haan, wedstrijdleider bij Kontrakt, reageert eveneens enthousiast, onder meer omdat StepBridge de kans biedt om met je clubgenoten nog wat contact te hebben. “Dat was vooral te merken aan de vele chatberichten die voorafgaand aan het spelen over en weer gingen.”

Hij vervolgt: “Binnen de besloten ruimte van je eigen club spelen heeft toch wat meer een ontspannen en gezelligere sfeer dan tegen en met onbekenden spelen, wat in het algemeen bij  StepBridge het geval is. Daar was nu totaal geen sprake van. Daardoor blijft het de hele avond gewoon ook gezellig.”

Zijn partner Joke Bongers valt hem daarin bij: “Wat was dit een leuke ervaring. De sfeer zat er goed in. Wat StepBridge in clubverband aantrekkelijk maakt is dat de avonden uitsluitend voor de eigen leden toegankelijk zijn. Onze ervaringen van deze geslaagde avond nemen wij mee bij de voorbereidingen van Kontrakt bij de aanmelding van onze club bij StepBridge.”

Ook Maurits Storm, wedstrijdleider bij De Sprinter op de reguliere speelavonden, reageert positief: “Ongeveer de helft van onze club speelde mee. De wedstrijdleider, die zelf niet kan meespelen, kan de speeltijd bijhouden. Aanpassen gebeurde veelvuldig, want wellicht ook door onwennigheid heb je de eerste keer meer tijd nodig dan op een normale avond. Rond middernacht ontving ik een zeer uitgebreide mail, waarin je het verloop van de avond kunt terugzien. Zo uitgebreid heb ik dit nimmer gezien. Je kunt daardoor je hele speelavond reconstrueren.”

Bridgen bij De Sprinter gaat nu gewoon weer als vanouds door, zij het vanuit de eigen woning, totdat de spelers elkaar weer kunnen treffen op de donderdagavond in 2B-Home.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Joost Suijten (links) opent alweer zijn tiende restaurant.
Joost Suijten streeft naar 40 Pannenkoe's 20 uur geleden
Afbeelding
Mooonz zoekt een part-time medewerkster voor de winkels in Zoetermeer en Alphen a/d Rijn 20 uur geleden
Teams met hardlopers, fietsers en ondersteuneners leggen ruim 500 km af om geld in te zamelen voor projecten voor mensen met kanker.
Steun de Roparun Collecte van Team 62 in Zoetermeer 20 uur geleden
Studente Hannah Bakker in het kijkdepot bij de hoog gewaardeerde Zoetermeerse klompenkar uit 1932. Foto Kees van Rongen
Hoogste waardering oude objecten kijkdepot 21 uur geleden
Monique van Damme van de SP overhandigde ruim 1500 handtekeningen aan directeur Peter van der Meer van het HagaZiekenhuis.
Veel handtekeningen tegen afschaling HagaZiekenhuis 17 apr, 18:05 1
Voor Zoetermeers erfgoed is vooralsnog geen ruimte in Zoetermeer (foto: Gerard van Warmerdam).
Gmeente heeft voorlopig nog geen geld voor een erfgoedcentrum 17 apr, 17:04 2
Vriendinnen Desiree Verzantvoort en Toine Tonies op een verlaten terras op het Stadhuisplein: “Dat is bij het Koningsontbijt wel anders.” (foto: Kees van Rongen).
Heerlijk Oranje sfeertje bij Koningsontbijt 17 apr, 16:03
Afbeelding
Feest bij Remco's Cycle Service in Zoetermeer 17 apr, 10:24