portret
portret Foto: portret

Kleur bekennen

Actueel 199 keer gelezen

Deze week plaatste wethouder Jakobien Groeneveld een foto op Facebook van het college van B&W van Den Haag dat een bezoek bracht aan ons college. Op de trap in het Stadhuis poseerden de twee college’s. Wat mij opviel aan deze foto was het overschot aan blauw. Ons hele college was in blauwtinten gekleed en een groot deel van de Haagse collegeleden ook. Ik heb dat al eerder gezien. Vorig jaar toen het nieuwe college een fotoshoot liet maken waren alle zes wethouders plus de burgemeester in het blauw gekleed. Zou daar een speciale reden voor zijn? Hoort blauw misschien bij een bepaald ambt?

In verkiezingstijden zien we wel vaker politici in ‘clubkleuren’ verschijnen. Zo voeren de VVD-ers campagne in witte jacks met oranje sjaals. De heren van de VVD dragen vaak een oranje stropdas, vooral in verkiezingstijd. Oranje is ook favoriet bij de aanhangers van LHN, die zelfs oranje jacks en colbertjes hebben. D66 en CDA gaan voor groen en dat geldt natuurlijk ook voor GroenLinks. Meestal worden na de verkiezingstijd deze kleuren aan de wilgen gehangen. Maar er zijn uitzonderingen. Zo gaan de raadsleden van de PvdA bijna altijd in het rood gekleed naar de gemeenteraadsvergaderingen. De dames Bout en Kraneveldt hebben een enorme collectie rode kleren in de kast hangen. Dat blijkt wel. Ook Zoetermeer Vooruit houdt vast aan hun kleuren. De dames Bink en Meurs van de partij gaan vaak in geel/blauw gekleed. Ze vallen in ieder geval wel op.

Zou er bij een bepaalde beroepsgroep een bepaalde kleur horen? En als dat zo is. Welke kleuren horen dan bij welk werk? Oké dokters en verpleegsters in het wit natuurlijk. Dat is een inkoppertje. En een begrafenisondernemer is uiteraard in stemmige kleuren gehuld. Maar welke kleur zou dat dan voor journalisten zijn, vraag ik me af. Ik denk zwart, lekker onopvallend. Maar misschien is de wens de vader van de gedachte. Want hoewel ik ook heus wel andere kleuren draag, hangt er toch vooral veel zwart in de kast. In ieder geval heel weinig blauw. Daarom ben ik journalist en geen wethouder.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Afbeelding
Onafhankelijk vergelijken, overstappen en besparen: Internetvergelijk.nl en Verzekeringvergelijk.nl 12 apr, 09:34
Afbeelding
Facilitair Medewerker bij Event- en Partycentrum het Witte Paard 11 apr, 17:06
Lucien Groenewegen, burgemeester Bezuijen, Cor Pronk en Olaf Sonius tijdens het veiligheidsoverleg. Foto: Archief/Fred Ronald
Rijk geeft geld voor aanpak jeugdcriminaliteit 10 apr, 15:43
Wethouder ter Laak bij de heropening van de Mandelabrug. Foto: Archief/Gerard van Warmerdam
NS komt maar twee keer per uur in Zoetermeer 10 apr, 15:25 5
Noteer het in je agenda: 12 en 13 april in Zoetermeer en 19 en 20 april in Alphen aan den Rijn. Mis het niet!
Kom gratis en vrijblijvend proeffietsen op de Inruil- en Opstapdagen bij Atlas Fietsen 10 apr, 15:23
Karin van der Lee en Bas ter Burg. Foto: Gerard van Warmerdam
Ouderen worden getrakteerd op kunst en koffie 10 apr, 12:34 1
Afbeelding
Vacature: Magazijntopper gezocht! 10 apr, 11:21
vlnr Harir, Willa, Elena, Linn, Roos, Liza, Jasmin, Anouk en coach Jeroen.
De meiden van ZOVOC zijn kampioen geworden 9 apr, 16:59