Voorzitter Angelique Lew is na haar actieve schaatstijd nog steeds betrokken bij de (kunst) schaatssport
Voorzitter Angelique Lew is na haar actieve schaatstijd nog steeds betrokken bij de (kunst) schaatssport

Stars on Ice Cup in Silverdome

Actueel 63 keer gelezen

Nico Mos

Internationale schaatsers doen mee

Stars on ice wordt in Zoetermeer gehouden maar trekt deelnemers tot zelfs uit Rusland. Angelique Lew is voorzitter van de Stichting Kunstschaats Academie Stars on Ice. Ze hoopt uiteraard dat veel toeschouwers de verrichtingen van de kunstschaatsers komen bekijken.

Zoetermeer - Stars on ice is een internationale wedstrijd met kinderen al vanaf drie jaar tot de seniorenleeftijd”, trapt voorzitter Angelique direct af. Angelique is voorzitter en trainster van de stichting. Ook haar vier kinderen beoefenen allemaal de kunstschaatssport. “Ik sta zo’n zes dagen per week op het ijs, gemiddeld zo’n drie, vier uur per keer en geef trainingen aan voornamelijk de wedstrijdgroepen.” De belangstelling voor de wedstrijd is groot. “We hebben zo’n 380 deelnemers uit o.m. België, Luxemburg, Duitsland en Rusland. Dus internationaal slaan we ook de vleugels uit.” Lew vindt het enorm uitdagend om zo’n groot evenement te organiseren. “Ik heb vroeger ook meegedaan aan kunstschaatsen. We hebben dit tweedaagse evenement toen opgezet met het idee dat verenigingen zich hier voor kunnen inschrijven met verschillende leeftijdscategorieën. We trainen in het Silverdome, waar we gebruik kunnen maken van alle faciliteiten. De wedstrijden om de Stars on Ice bokaal beginnen al om 7:00 ‘s morgens en duren tot 22:00 uur. Het is eigenlijk een beetje een wedstrijd tussen teams. En als vereniging kun je een hele grote beker winnen”. Wie heeft er vorig jaar gewonnen? “Dat waren wij eindelijk weer een keertje zelf”, lacht Angelique. “Er moet een kür gedaan worden met verlichte elementen. Een jury, samengesteld door de KNSB, beoordeelt dan de uitvoeringen.”

Met rond de 120 leden is Stars on Ice en middelgrote schaatsclub.Sinds de start in 2011, ben ik al voorzitter. Ik heb destijds Stars on Ice zelf opgezet. We zijn met niets begonnen en ik startte met drie dagen per week training te geven, dat inmiddels naar zes dagen is uitgebreid”, aldus Angelique Lew, die tevreden is als iedereen het tijdens de wedstrijddagen naar zijn zin heeft gehad.

Stichting Kunstschaats Academie Stars on Ice houdt op 25 en 26 januari de Stars on Ice Cup. Dit evenement wordt alweer voor de negende keer gehouden en in vindt plaats in het Silverdome. De toegang is gratis. Meer info op www.kunstschaatsacademiestarsonince.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Trommelende vuilnismannen
Ludiek opruimen na vrijmarkt 22 apr, 11:09
Voorzitter Marijke du Burck Foto: Gerard van Warmerdam
Oranje Stichting viert haar 15-jarig jubileum 21 apr, 10:09
Ook het treintje rijdt op Koningsdag. Foto: Gerard van Warmerdam
Programma Koningsdag 2024 20 apr, 09:56
Het wordt weer een echt feest voor jong en oud. Foto: pr
Koningsdag met optocht en Koningsmarkt in Benthuizen 19 apr, 14:26
De stadsgids vertelt bij het oorlogsmonument in het Wilhelminapark over de historie van Zoetermeer. Foto: pr
Gratis wandel- of fietstocht met Gilde Stadsgidsen in mei 19 apr, 12:39 1
Aalscholver-familie Plas van Poot foto: Marcel van der Tol
Familiebezoek in het voorjaar Natuur onder de Loep 19 apr, 11:38
Linda Bregman werkzaam op de afdeling Verloskunde is heel erg blij met het behoud van de geboortezorg. Foto: Kees van Rongen
Explosie van emoties over behoud en uitbreiding van geboortezorg in Zoetermeer 19 apr, 10:25 5
Op 28 april is het vol met spelletjes en clinics om kennis te maken met tennis en padel. Foto: pr
Open dag tennis en padel voor jeugd en Tiebreak-Challenge bij TPVS 19 apr, 10:22