Niet zonder ontbijt naar school

Actueel 54 keer gelezen

Aansluiting Alliantie Kinderarmoede

Het college heeft vandaag de kadernota ‘Meedoen met Meerwaarde’ gepresenteerd. De gemeente wil zich inzetten op het gebied van re-integratie, armoede en schulden. “Het gaat er niet om hoeveel mensen we uit de bijstand halen. Cijfers zijn niet belangrijk maar wel dat mensen gelukkig zijn en kunnen meedoen in de samenleving”, aldus wethouder Margreet van Driel.

Zoetermeer – Met de aanpak laat de gemeente nadrukkelijk de cijfers los. “Als iemand geen betaald werk kan vinden maar wel een nuttige vrijwillige dagbesteding heeft, is dat ook goed”, aldus Van Driel.

De gemeente wil zich ook aansluiten bij de Alliantie Kinderarmoede. “Deze alliantie zet zich in voor kinderen die in armoede opgroeien. Er zijn kinderen die zonder ontbijt naar school gaan. We willen op lokaal niveau gaan kijken hoe we dat kunnen oplossen’, aldus wethouder Jakobien Groeneveld.

Het college kiest voor extra inzet op jongeren die werk zoeken, inwoners met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt, inwoners met schulden, vergunninghouders en huishoudens met kinderen. Voor mensen met schulden wil het college het taboe en de schaamte die er rond geldzaken leven meer doorbreken. “Als de stap naar hulp eerder gezet wordt, kan de gemeente mensen eerder naar een schulden(zorg)vrij bestaan helpen”, aldus Van Driel.

De gemeenteraad neemt in februari een besluit over de nota.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Joost Suijten (links) opent alweer zijn tiende restaurant.
Joost Suijten streeft naar 40 Pannenkoe's 12 uur geleden
Afbeelding
Mooonz zoekt een part-time medewerkster voor de winkels in Zoetermeer en Alphen a/d Rijn 12 uur geleden
Teams met hardlopers, fietsers en ondersteuneners leggen ruim 500 km af om geld in te zamelen voor projecten voor mensen met kanker.
Steun de Roparun Collecte van Team 62 in Zoetermeer 12 uur geleden
Studente Hannah Bakker in het kijkdepot bij de hoog gewaardeerde Zoetermeerse klompenkar uit 1932. Foto Kees van Rongen
Hoogste waardering oude objecten kijkdepot 13 uur geleden
Monique van Damme van de SP overhandigde ruim 1500 handtekeningen aan directeur Peter van der Meer van het HagaZiekenhuis.
Veel handtekeningen tegen afschaling HagaZiekenhuis 17 apr, 18:05 1
Voor Zoetermeers erfgoed is vooralsnog geen ruimte in Zoetermeer (foto: Gerard van Warmerdam).
Gmeente heeft voorlopig nog geen geld voor een erfgoedcentrum 17 apr, 17:04 2
Vriendinnen Desiree Verzantvoort en Toine Tonies op een verlaten terras op het Stadhuisplein: “Dat is bij het Koningsontbijt wel anders.” (foto: Kees van Rongen).
Heerlijk Oranje sfeertje bij Koningsontbijt 17 apr, 16:03
Afbeelding
Feest bij Remco's Cycle Service in Zoetermeer 17 apr, 10:24