SilverDome houdt Ovalbaan gesloten in schaatsseizoen 2019/2020

Actueel 73 keer gelezen

Zoetermeer - De 250 meter schaatsbaan in de SilverDome - de Oval - gaat het huidige schaatsseizoen niet open. De baan heeft te kampen met technische problemen en lekkage. Reparatie van de Oval vraagt om grote financiële investeringen. De eigenaar van SilverDome – Aprisco Leisure B.V. - heeft de gemeente daarom verzocht om toestemming om de baan dit schaatsseizoen gesloten te houden. Het college stemt – onder voorwaarden - in met dit verzoek. De ijshockeybaan en de curlingbaan van SilverDome zijn dit seizoen wel open.

Afgelopen zomer bleek de Oval opnieuw niet te voldoen aan eisen voor een veilige openstelling. Er is sprake van scheuren die tot lekkages kunnen leiden. In combinatie met elektriciteit kan dit leiden tot onveilige situaties. Net als in 2017 blijft de exploitatie van SilverDome een grote uitdaging. De Oval vraagt om grote financiële investeringen. Deze hoge kosten kunnen niet los gezien worden van het exploiteren van de Silverdome als geheel. SilverDome heef de gemeente Zoetermeer daarom verzocht om - op basis van technische en financiële gronden - eenmalig af te mogen wijken van de geldende afspraken.

Na intensief overleg heeft het college besloten in te stemmen met het verzoek om de Oval het huidige schaatsseizoen niet te openen, maar houdt SilverDome wel aan de geldende afspraken. Voorwaarde is dat SilverDome de komende periode gaat werken aan een toekomstvisie en onderzoekt hoe SilverDome een mooie voorziening kan blijven in Zoetermeer, met behoud van de Oval.

Op de Oval trainden IJsvereniging Zoetermeer en de Schaatsschool Zoetermeer. Om ervoor te zorgen dat de schaatsers ook dit seizoen kunnen blijven trainen, stelt SilverDome voor om – als de vereniging en de school dit willen - gedurende het huidige schaatsseizoen te zorgen voor busvervoer naar de Uithof in Den Haag.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

De leerlingen van het Alfrink College.
Alfrink tweede bij toernooi Olympic moves 18 apr, 16:16
Stadshart Daily Plaza wordt hét overdekte boodschappencentrum van Stadshart Zoetermeer met de focus op dagelijkse benodigdheden.
Trekpleister naar Stadshart Daily Plaza in Zoetermeer 18 apr, 15:17 3
Nieuw seizoen bij Buurttuin Zoete Aarde
Programma buurttuin Zoete Aarde 18 apr, 12:18
Cantiamo tijdens het slotapplaus. Foto: Leon Koppenol
Cantiamo levert huzarenstukje 18 apr, 12:15
Afbeelding
Mooie resultaten springers Pro Patria bij toernooi 18 apr, 11:14
Jongeren maken Theater Na de Dam
Jongeren maken Theater Na de Dam 18 apr, 11:07
 Op dit moment worden jaarlijks zo’n 1.100 kinderen geboren in HagaZiekenhuis Zoetermeer. Foto: hagaziekenhuis.nl
HagaZiekenhuis kiest voor behoud van geboortezorg in Zoetermeer 18 apr, 10:18 10
Joost Suijten (links) opent alweer zijn tiende restaurant.
Joost Suijten streeft naar 40 Pannenkoe's 18 apr, 10:09