Club Cobra aan de Amsterdamsestraat.
Club Cobra aan de Amsterdamsestraat.

“Maatregelen tegen foute nachtclubs kost meer tijd”

Actueel 60 keer gelezen

De gemeenteraad wil eerder dan in juni 2020 van de burgemeester horen met welke maatregelen hij bezig is als het gaat om foute horecazaken in Zoetermeer. Naar aanleiding van de memo van burgemeester Aptroot waarin hij aangaf dat hij pas over een half jaar met een plan van aanpak voor de nachtclubs in de stad kan komen, vroeg Marijke van der Meer van Zó een spoeddebat aan.

Zoetermeer - “Een paar weken uitstel is oké maar 7 maanden uitstel omdat het complex is, is echt te lang. De burgemeester legt het op het bordje van zijn opvolger neer. Moties worden niet uitgevoerd en toezeggingen worden niet nagekomen. Een motie van wantrouwen is de volgende stap”, aldus Van der Meer. Zij kreeg bijval van Margot Kraneveldt (PvdA): “We willen er graag, desnoods in een besloten bijeenkomst, met u over praten. Maar we krijgen het gevoel dat u er geen zin in heeft.” Daar was overigens niet iedereen het mee eens. “Dit is een debat voor de bühne”, vindt Iwán Beij (SP). “De burgemeester zit heel sterk op het veiligheidsdossier dus geen probleem dat het langer duurt.”

Om tot een compromis te komen, zegde de burgemeester toe dat er in januari een besloten overleg gaat komen met de raad. “De raad wil heel graag weten waar ik mee bezig ben en daar wil ik in meegaan”, licht de burgemeester toe. “Er zijn echter zaken waar ik niks over mag meedelen omdat die mij in vertrouwen zijn gedaan.” Volgens de burgemeester zijn er al heel wat maatregelen genomen. “Het totaalpakket gaat echter even duren. We hebben nu al de exploitatievergunning. Dat is heel belangrijk want dat betekent dat we uitgebreid onderzoek kunnen doen naar iedere nieuwe horeca-ondernemer. Ook de zaken die nu gesloten zijn vanwege de incidenten moeten een nieuwe vergunning aanvragen. Ik kan nu al zeggen dat er een ondernemer is die nooit meer in Zoetermeer een vergunning krijgt.” Welke ondernemer en van welke club dit is, wil Aptroot echter weer niet zeggen.

Op dit moment zijn zowel Club Cobra als Club Magnum gesloten. Beide clubs moeten een half jaar hun deuren sluiten. Club Cobra schrijft op haar Facebook dat zij definitief dicht gaat maar heeft dit nog niet bij de gemeente gemeld.

“We zijn op dit moment aan het kijken hoe Amsterdam het doet en wat hun ervaringen zijn. Je kan wel stoere maatregelen nemen maar als het geen stand houdt bij de rechter dan kost dat de gemeente alleen maar geld. Ik ben al een keer teruggefloten bij Club Envy, dat heeft toen 70.000 euro gekost. Dat wil ik niet nogmaals”, aldus Aptroot.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

De leerlingen van het Alfrink College.
Alfrink tweede bij toernooi Olympic moves 18 apr, 16:16
Stadshart Daily Plaza wordt hét overdekte boodschappencentrum van Stadshart Zoetermeer met de focus op dagelijkse benodigdheden.
Trekpleister naar Stadshart Daily Plaza in Zoetermeer 18 apr, 15:17 3
Nieuw seizoen bij Buurttuin Zoete Aarde
Programma buurttuin Zoete Aarde 18 apr, 12:18
Cantiamo tijdens het slotapplaus. Foto: Leon Koppenol
Cantiamo levert huzarenstukje 18 apr, 12:15
Afbeelding
Mooie resultaten springers Pro Patria bij toernooi 18 apr, 11:14
Jongeren maken Theater Na de Dam
Jongeren maken Theater Na de Dam 18 apr, 11:07
 Op dit moment worden jaarlijks zo’n 1.100 kinderen geboren in HagaZiekenhuis Zoetermeer. Foto: hagaziekenhuis.nl
HagaZiekenhuis kiest voor behoud van geboortezorg in Zoetermeer 18 apr, 10:18 10
Joost Suijten (links) opent alweer zijn tiende restaurant.
Joost Suijten streeft naar 40 Pannenkoe's 18 apr, 10:09