Afbeelding

Ruime en verdiende overwinning van BSC’68 op Ammerstolse

Actueel 114 keer gelezen

Benthuizen - Het publiek verwachtte gelet op de positie van voorlaatste op de ranglijst van de tegenstander Ammerstolse een overwinning van de Schadenetboys. Er werd inderdaad een zeer ruime overwinning behaald, maar tot de 1-0 in de 38e minuut leek het een moeizame middag te worden. Tot vreugde van het publiek was het hoofdveld weer bespeelbaar en kon gebruik worden gemaakt van de tribune die enigszins beschutting bood tegen de koude wind.

De thuisclub begon rommelig aan de wedstrijd en het duurde tot de 8e minuut voordat een eerste schot richting het doel van de tegenstander kon worden afgevuurd. Gaandeweg kreeg BSC’68 meer grip op de wedstrijd en dat resulteerde in enkele veelbelovende aanvallen in de 11e minuut, kopbal van Reno Smulders, in de 12e minuut een fraai afstandsschot door Rowin Bouwmeester en in de 15e minuut een inzet door weer Reno Smulders. Dankzij goed keeperswerk van de goalie van Ammerstolse Guido de Gruyter bleef de stand 0-0. Het leek zo’n wedstrijd te worden waarin de betere ploeg, in dit geval BSC’68 niet tot scoren kan komen en de bezoekers na een counter wel een doelpunt maken. Dit leek waarheid te worden toen de spits van Ammerstolse Maher Al Kaabi richting de sluitpost van BSC’68 stormde en verdediger Robin de Bruin ternauwernood een doelpoging kon verhinderen. Deze aanval gaf de bezoekers uit Ammerstol hoop en de door hen genomen vrije schop in de 24e minuut kon door keeper Michel Verhoef nog net corner worden getikt.

De Schadenetboys uit Benthuizen waren gewaarschuwd en deden er nog wat scheppen bovenop. Aanval na aanval werd opgezet. Uit een voorzet van Jop Splithoff kreeg Nick Holstege de kans in te koppen, maar weer was de keeper van Ammerstolse belangrijk voor zijn team.

Pas in de 38e minuut moest Ammerstolse het 1e doelpunt toestaan toen Remco Bor een prima pass gaf aan Guido de Peinder die de 1-0 via een carambole met een verdediger van Ammerstolse kon aantekenen.

De 1-0 gaf de spelers van BSC’68 de bevestiging dat ze op de goede weg zaten en dat leidde in de 43e minuut tot de 2-0 door Nick Holstege die de complete verdediging van Ammerstolse omspeelde en beheerst de bal het doel in kon schuiven.

De Schadenetboys bleven de 2e helft de aanval zoeken en met veel inzet spelen. Helaas leidde dat tot een 2e gele kaart, dus rood voor Reno Smulders en moest BSC’68 verder met 10 man. Gelukkig voor het thuispubliek had Ammerstolse niet de kwaliteiten om de aansluitingstreffer te maken.

Het was BSC’68 dat scoorde na zeer goed doorgaan van Guido de Peinder die Nick Holstege in staat stelde de 3-0 binnen te tikken. BSC’68 had inmiddels Lijon Korving gewisseld voor Remco Bor en Davey Gramberg voor Rowin Bouwmeester. In de 64e minuut gaf Lijon Korving een prima voorzet die door wederom Nick Holstege kon worden afgemaakt. Ammerstolse had weinig meer in te brengen terwijl BSC’68 geconcentreerd bleef voetballen. Dit leidde in de 66e minuut tot de 5-0 uit een door Guido de Peinder genomen vrije schop die door Lijon Korving via de paal werd binnengekopt.

In de 73e minuut werd Jelle Verhoeff na 14 maanden geblesseerd te zijn geweest ingebracht voor Guido de Peinder. Het publiek beloonde de terugkeer van Jelle met een applaus.

Jelle Verhoef gaf meteen zijn visitekaartje weer af door een slimme steekpass op Stijn van Leeuwen die de goede hoek koos en de 6-0 op het scorebord kon laten zetten.

Door deze verdiende overwinning stijgt BSC’68 naar de 4e plek en houdt aansluiting met de toppers in de competitie.

De volgende wedstrijd is op 30 november uit tegen WDS in Driebruggen.