Geuzenloop 2019
Geuzenloop 2019 Foto: Wim Bras

Gestreden als Geuzen

Actueel 67 keer gelezen

Afgelopen zondag vond de 8e editie van de Geuzendag plaats in Zoetermeer. Voor de eerste keer in jaren was de weersvoorspelling slecht voor de dag waarop het sportevenement plaats vond. Weer of geen weer de fietsers, hardlopers, instawalkers, mountainbikers en wandelaars streden als Geuzen voor de eer en penning.

De bikkels gingen rijden
Het weer nodigde niet uit tot fietsen. Toch waren er nog bikkels die de MTB en Graveltocht gingen rijden en de jeugd van Toervereniging Zoetermeer ‘77 kwam door de regen om het goede doel van de Geuzendag, Stichting Iedereen Een Maaltijd, te steunen. Ondanks de regen en de harde wind waren er toch 40 deelnemers voor de diverse fietstochten.

Allemaal kanjers aan de start
De weersvoorspellingen waren ronduit slecht, maar uiteindelijk viel het enorm mee. Voor de hardlopers. Alleen de echte hardloper/ster stond aan de start van de 17e Geuzenloop Zoetermeer: dat waren er 1.150. Tijdens de voor- en na-inschrijving zijn er ruim 1.450 startbewijzen verkocht. Ook tijdens deze editie werd er één parkoersrecord verbroken. Op de 10 km van 123ledspots.nl verpulverde Mirjam Koersen (Hilversum) het oude record van Marlies Jongerius met driekwart minuut en kwam over de finish in een tijd van 37:36 min. Op de 21,1 km. won Patrick Kwist bij de mannen en Carla Ophorst bij de vrouwen.

Nieuw dit jaar was de Scholen-Run op de 5 km. van Kneppers Autobedrijf. Het team van het Erasmus College won de eerste prijs en werd de trotse winnaar van de gelijknamige wisselbeker. Ook nieuw dit jaar was de Team-Run op de 10 km. Het team van LoopLekker was hier de snelste en ook zij wonnen een wisselbeker.

De kleine hardlopers waren allemaal te bewonderen tijdens beide Geusjeslopen. Op de halve mijl van Praxis Zoetermeer (t/m 9 jaar) wonnen Alec Houweling (j) en Emma Kradolfer (m) en op de hele mijl van Oviron makelaars & taxateurs (t/m 13 jr.) wonnen Stan Winter (j) en Meike Schumacher (m).

Alle uitslagen van de Geuzenloop zijn te lezen op: https://geuzendag.nl/geuzenloop/uitslagen/

Mooie plaatjes geschoten
Ook viel de regen mee voor de deelnemers van de Geuzen Instawalk. Tijdens de fotowandeling zijn er mooie foto’s geschoten van historisch Zoetermeer. Door het konden de deelnemers gebruik maken van de weerspiegeling in het water, bijvoorbeeld plassen op de grond of op voorwerpen.

Onderdeel van de instawalk was een tweetal fotowedstrijden waaronder de wedstrijd bij Verlaan Makelaardij aan de Vlamingstraat. Ook hier werd gestreden om de eer en penning. De jury’s gaan komende week in beraad en zullen de winnende foto’s uitkiezen. De Geuzen Instawalk is ook een leuke familie-activiteit. Er kwam een familie uit Zoetermeer; opa en oma, dochter en kleinkinderen met aanhang.

We kijken terug op een geslaagde sportieve familiedag. Tot volgend jaar!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Op obs Arnoldus van Os is de jaarlijkse KEWIK (Kijk eens wat ik kan) wedstrijd gehouden. Er was veel talent te zien! Foto: pr
Talentvolle winnaars van Kijk Eens Wat Ik Kan! op obs Arnoldus van Os 28 mrt, 12:11
Jill met haar vader op de schaatsen. Foto: Wiebe Pekema
Jill blij met fantastisch resultaat Skate4Air 28 mrt, 11:47
Rolstoelvierdaagse op pad
Rolstoelvierdaagse zoekt begeleiders 28 mrt, 11:18
Arthur Schipper (Goede Doelencommissie Pelgrimshoeve), wethouder Bouke Velzen en Sanne v. Leeuwen (directeur Pelgrimshoeve). Foto: pr
Wethouder Bouke Velzen bezoekt de Pelgrimshoeve 28 mrt, 10:29
Initiatiefnemers Pritha en Sham te midden van ruim 900 pakken maandverband voor vrouwen in Zoetermeer en Paramaribo. Later in het jaar worden ook de weeshuizen in Bali weer voorzien. Foto: pr
Vele pakken maandverband voor vrouwen in Zoetermeer en scholieren in Paramaribo 28 mrt, 10:27 3
Afbeelding
Column burgemeester Bezuijen: Zorgen om geboortezorg 28 mrt, 09:15
De nieuwe auto van "Tuingezel
Tuingezel verwelkomt nieuwe auto, nu nog chauffeur 28 mrt, 07:18
Johannes Passion op Goede Vrijdag
Indrukwekkende Johannes Passion in Stadstheater 27 mrt, 18:14