AED in de buurt actie!

Actueel 53 keer gelezen

Zoetermeer - Driemanspolder, “Mariaplaats en omtrek” start een actie om geld op te halen voor een AED in de buurt. Via het platform BuurtAED.nl van de Hartstichting kunnen buurtbewoners geld ophalen om zo samen een levensreddende AED te kopen. De actie vind je hier <https://www.buurtaed.nl/project/buurtaed-voor-mariaplaats-2713-zoetermeer>.

Initiatiefnemer van de actie “Marvin Burggraaf” : “Zelf ben ik BHV-er bij het bedrijf waar ik werkzaam ben, tijdens een BHV herhalingscursus wordt er geoefend hoe je een reanimatie uitvoert en hoe je omgaat met een AED. Na deze herhaling cursus heb ik mij aangemeld als burgerhulpverlener en ben ik lid geworden van het burgerinitiatief Reanimatie. Om op deze manier meer te kunnen betekenden voor andere. Wat doet een burgerhulpverlener? Dat betekend; wanneer iemand 1-1-2 belt ik opgeroepen kan worden voor een reanimatie of het halen van de AED. Om zo sneller te kunnen zijn dan de ambulance. Tot mijn verbazing kwam ik er achter dat er GEEN 24/7 AED in mijn omgeving beschikbaar is.. Hier moet wat aan gedaan worden en daarom ben ik dit initiatief gestart. Help jij mee aan een veilige buurt? Steun en doneer nu! Nog 9 dagen loopt de actie!”

Elk jaar krijgen zo’n 17.000 mensen in Nederland een hartstilstand buiten het ziekenhuis. In 70% van de gevallen vindt zo’n hartstilstand thuis plaats. De kans op overleven is het grootst als binnen 6 minuten gestart wordt met reanimeren met een AED. Het lukt de ambulance meestal niet om binnen die tijd aanwezig te zijn bij het slachtoffer. Daarom is het belangrijk dat er in elke buurt een AED aanwezig is.

Om van heel Nederland zo’n ‘6-minutenzone’ te maken zijn 30.000 AED’s nodig die dag en nacht beschikbaar zijn en zijn aangemeld bij oproepsysteem HartslagNu. Op dit moment zijn in Nederland 15.000 AED’s aangemeld bij het oproepsysteem, waarvan er 10.000 dag en nacht beschikbaar zijn. Deze BuurtAED-actie draagt bij aan het realiseren van deze landelijke 6-minutenzone.

Lees meer en zie wat jij kunt doen op www.buurtaed.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Winnaars van de Young Music Talent. Foto: Chris Lans
Jonge musici strijden om prijzen Young Music Talent 22 apr, 12:39
 Pestbosje Geerweg / Geerpolder. Foto: Bert Pol
Gerief- en pestbosjes Natuur onder de Loep 22 apr, 12:21 1
Trommelende vuilnismannen
Ludiek opruimen na vrijmarkt 22 apr, 11:09
Voorzitter Marijke du Burck Foto: Gerard van Warmerdam
Oranje Stichting viert haar 15-jarig jubileum 21 apr, 10:09
Ook het treintje rijdt op Koningsdag. Foto: Gerard van Warmerdam
Programma Koningsdag 2024 20 apr, 09:56
Het wordt weer een echt feest voor jong en oud. Foto: pr
Koningsdag met optocht en Koningsmarkt in Benthuizen 19 apr, 14:26
De stadsgids vertelt bij het oorlogsmonument in het Wilhelminapark over de historie van Zoetermeer. Foto: pr
Gratis wandel- of fietstocht met Gilde Stadsgidsen in mei 19 apr, 12:39 1
Aalscholver-familie Plas van Poot foto: Marcel van der Tol
Familiebezoek in het voorjaar Natuur onder de Loep 19 apr, 11:38