Afbeelding
Foto: Bart Brussee

Lunchconcert zoetermeer

Actueel 62 keer gelezen

Zoetermeer - Woensdag 8 mei wordt  het wekelijkse lunchpauzeconcert in de Oude kerk (Dorpstraat 59) worden gegeven door Albert Brussee (piano).

Albert Brussee (6 mei 1946, Apeldoorn) studeerde na zijn gymnasiumopleiding aan het Muzieklyceum te Amsterdam voor de hoofdvakken piano en schoolmuziek. Als leerling van Jaap Spaanderman, Danièle Dechenne en Ton Hartsuiker (voor moderne muziek) behaalde hij in 1971 het Einddiploma Solospel met onderscheiding. Hij besloot zijn studie in 1974 met de Prix d’Excellence, de meest prestigieuze muziekprijs in Nederland in die tijd.

Van 1971 tot 1981 trad Albert Brussee regelmatig op, uitsluitend als solist, en was ook meerdere malen over de radio te horen. In verband met focale dystonie aan zijn rechterhand legde hij zich nadien toe op lesgeven als pianodocent en leraar Historische Ontwikkeling Piano aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.

Als redacteur van zowel het Piano Bulletin van EPTA-Nederland als het tijdschrift van de Nederlandse Franz Liszt Kring publiceerde hij een groot aantal artikelen van muziekhistorische en pianopedagogische aard, ook in Engelse, duitse, Hongaarse en Amerikaanse tijdschriften. Door zijn reconstructie en uitgave van vroege versies van Liszts pianocyclus ‘Harmonies poétiques et religieuses’, samen twintig nog niet eerder gedrukte klavierstukken, heeft Albert Brussee vooral als Liszt-kenner naam gemaakt. Daarnaast componeert hij – in het verleden ook in samenwerking met wijlen Max Prick van Wely – pianomuziek, waarin een zekere invloed van de ‘lichte muze’ herkenbaar is.

De laatste jaren treedt Albert Brussee weer vaker voor het voetlicht, zowel in recitals, lecture recitals als lezingen. Hij bracht zeven CD’s uit, die in vele tijdschriften en dagbladen lovend werden besproken.

Tijdens het lunchconcert zal hij werken speleb van o.a J.Haydn,F.Liszt,B van den Sightenhorst-Meyer en Brussee

Aanvang concert 12.45 uur.

De concerten en programma’s kunt u ook vinden op de website  www.concertenzoetermeer.nl

De wekelijkse lunchpauzeconcerten in de Oude Kerk zijn gratis toegankelijk en vinden plaats op woensdagmiddag

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Rolstoelvierdaagse op pad
Rolstoelvierdaagse zoekt begeleiders 23 uur geleden
Arthur Schipper (Goede Doelencommissie Pelgrimshoeve), wethouder Bouke Velzen en Sanne v. Leeuwen (directeur Pelgrimshoeve). Foto: pr
Wethouder Bouke Velzen bezoekt de Pelgrimshoeve gisteren
Initiatiefnemers Pritha en Sham te midden van ruim 900 pakken maandverband voor vrouwen in Zoetermeer en Paramaribo. Later in het jaar worden ook de weeshuizen in Bali weer voorzien. Foto: pr
Vele pakken maandverband voor vrouwen in Zoetermeer en scholieren in Paramaribo gisteren 3
Afbeelding
Column burgemeester Bezuijen: Zorgen om geboortezorg 28 mrt, 09:15
De nieuwe auto van "Tuingezel
Tuingezel verwelkomt nieuwe auto, nu nog chauffeur 28 mrt, 07:18
Johannes Passion op Goede Vrijdag
Indrukwekkende Johannes Passion in Stadstheater 27 mrt, 18:14
Ruim honderd bezoekers lieten zich verrassen door de uiteenlopende creaties van porselein en de intrigerende schilderijen. Foto: Monique Kievits
Publiek verrast door nieuwe exposities bij Franx 27 mrt, 16:47
Het Ebony Ensemble. Foto: Richard Jetten
Familievoorstelling Peter en de wolf door Ebony Ensemble 27 mrt, 16:27