Wecycle pakt e-waste na vrijmarkt aan

Actueel 62 keer gelezen

Zoetermeer - Wecycle wil met haar partnergemeenten voorkomen dat onverkochte elektrische apparaten na de vrijmarkt in de vuilnisbak belanden. Daarom krijgt iedereen die nade vrijmarkt een afgedankt elektrisch apparaat of energiezuinige lamp inlevert op de gemeentelijke milieustraat een gratis Wecycle Recycle Memo-spel (op=op). Wecycle organiseert de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen.

Op de vrijmarkt worden veel elektrische apparaten en lampenarmaturen aangeboden. Indien deze toch niet voor hergebruik in aanmerking komen, is inleveren voor recycling de juiste circulaire keuze. Samen met haar partnergemeenten stimuleert Wecycle daarom het inleveren van onverkochte apparaten na de vrijmarkt. Bij inlevering van een elektrisch apparaat of lamp(armatuur) op de gemeentelijke milieustraat, ontvangt de inwoner een leuk en leerzaam memo-spel waarin alle inleverpunten voor e-waste aan bod komen (op=op). Wecycle werkt samen met 75 procent van de gemeenten: kijk hier voor het overzicht.

Gratis Wecycle Recycle Memo-spel bij inleveren apparaat of lamp na vrijmarkt op milieustraat gemeente moet weggooien voorkomen

Wecycle laat de ingeleverde apparaten en lampen recyclen tot nieuwe grondstoffen. Daarnaast komen door recycling schadelijke stoffen niet in het milieu en wordt de uitstoot van CO2 vermeden.
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Joost Suijten (links) opent alweer zijn tiende restaurant.
Joost Suijten streeft naar 40 Pannenkoe's 22 uur geleden
Afbeelding
Mooonz zoekt een part-time medewerkster voor de winkels in Zoetermeer en Alphen a/d Rijn 22 uur geleden
Teams met hardlopers, fietsers en ondersteuneners leggen ruim 500 km af om geld in te zamelen voor projecten voor mensen met kanker.
Steun de Roparun Collecte van Team 62 in Zoetermeer 22 uur geleden
Studente Hannah Bakker in het kijkdepot bij de hoog gewaardeerde Zoetermeerse klompenkar uit 1932. Foto Kees van Rongen
Hoogste waardering oude objecten kijkdepot 23 uur geleden
Monique van Damme van de SP overhandigde ruim 1500 handtekeningen aan directeur Peter van der Meer van het HagaZiekenhuis.
Veel handtekeningen tegen afschaling HagaZiekenhuis 17 apr, 18:05 1
Voor Zoetermeers erfgoed is vooralsnog geen ruimte in Zoetermeer (foto: Gerard van Warmerdam).
Gmeente heeft voorlopig nog geen geld voor een erfgoedcentrum 17 apr, 17:04 2
Vriendinnen Desiree Verzantvoort en Toine Tonies op een verlaten terras op het Stadhuisplein: “Dat is bij het Koningsontbijt wel anders.” (foto: Kees van Rongen).
Heerlijk Oranje sfeertje bij Koningsontbijt 17 apr, 16:03
Afbeelding
Feest bij Remco's Cycle Service in Zoetermeer 17 apr, 10:24