Jeroen en Luutze hopen op een Zoetermeers curlingfeestje
Jeroen en Luutze hopen op een Zoetermeers curlingfeestje Foto: Stephan Brandhorst

‘We hopen dat Louis van Gaal komt’

Actueel 89 keer gelezen

Stephan Brandhorst

Curlingclub PWA steunt goede doel

Op de enige officiële curlingbaan van Nederland vindt binnenkort een bijzonder toernooi plaats. Teams gaan op 3 maart op in de Silverdome met elkaar de strijd aan in het shortcurlen. De winnaar kroont zich tot Zoetermeers kampioen en de opbrengst gaat naar de stichting Spieren voor Spieren.

Zoetermeer - Op het ijs van curlingclub PWA Zoetermeer wordt tijdens het toernooi een variant op het bestaande curling gespeeld. Waar normaal gesproken over een afstand van 40 meter wordt gespeeld, kiest de organisatie voor shortcurling. “We zullen tijdens het toernooi over 4 meter gaan gooien. We hebben deze variant in het leven geroepen om het zo laagdrempelig mogelijk te houden”, vertelt Luutze Koelewiijn van de toernooiorganisatie. “Het leent zich goed voor beginners, want je hoeft niet te vegen en de afstand is een stuk kleiner. Maar toch houd je het echte curlinggevoel”, vult zijn collega Jeroen Wortel hem aan.

Vanwege het 40-jarig jubileum van de club staat het toernooi op de kalender. Deelnemers betalen tien euro inschrijfgeld, maar de club houdt daar niets aan over. De gehele opbrengst gaat naar Spieren voor Spieren. “Curling wordt altijd gezien als een sport waarbij het heel belangrijk is om controle te hebben over je spieren. Wij vinden het belangrijk dat er onderzoek plaatsvindt, zodat mensen met spierziekten geholpen kunnen worden”, zegt Jeroen, terwijl Luutze stiekem hoopt op een bijzondere gast. “Het zou daarnaast ook leuk zijn als ze Louis van Gaal als ambassadeur hiernaartoe sturen. Wie weet?”

Met het toernooi hopen Luutze en Jeroen ook om de curlingsport een kleine boost te geven. Stoffig en oubollig zijn termen die zij vaak te horen krijgen als het over curling gaat. “Maar die mening verandert sterk als mensen op het ijs staan”, merkt Jeroen op. Op dit moment heeft PWA Zoetermeer 75 leden en een herenteam dat de hele wereld afreist, maar het aantal leden zien zij graag groeien. Luutze: “We willen wel richting de 100, dus we hopen dat dit toernooi daar een positieve bijdrage aan heeft. Maar we hopen bovenal dat het een leuke dag wordt met veel mensen op het ijs.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Initiatiefnemers Pritha en Sham te midden van ruim 900 pakken maandverband voor vrouwen in Zoetermeer en Paramaribo. Later in het jaar worden ook de weeshuizen in Bali weer voorzien. Foto: pr
Vele pakken maandverband voor vrouwen in Zoetermeer en scholieren in Paramaribo 5 uur geleden 3
De nieuwe auto van "Tuingezel
Tuingezel verwelkomt nieuwe auto, nu nog chauffeur 8 uur geleden
Johannes Passion op Goede Vrijdag
Indrukwekkende Johannes Passion in Stadstheater 21 uur geleden
Ruim honderd bezoekers lieten zich verrassen door de uiteenlopende creaties van porselein en de intrigerende schilderijen. Foto: Monique Kievits
Publiek verrast door nieuwe exposities bij Franx 23 uur geleden
Het Ebony Ensemble. Foto: Richard Jetten
Familievoorstelling Peter en de wolf door Ebony Ensemble 23 uur geleden
Lucien Groenewegen, burgemeester Bezuijen, Cor Pronk en Olaf Sonius. Foto: Fred Ronald
Tevredenheid bij burgemeester en politie want misdaadcijfers dalen 23 uur geleden
De prijswinnaars: Amy, Demi, Justine, Tobias en Arie. Foto: Gerard van Warmerdam
Blije gezichten bij uitreiking cultuurprijzen 23 uur geleden
Intocht AvondVierdaagse afgelopen jaar.
Inschrijven voor de AvondVierdaagse 26 mrt, 16:16