Vernieuwde praktijk en apotheek in gebruik

Actueel 68 keer gelezen

Na een afwezigheid van ruim zeven maanden zijn de Centrum Apotheek en de huisartsen van de praktijk ‘Huisartsen Dorpsstraat’ weer teruggekeerd op het oorspronkelijke adres.

Dorp - Dankzij de verbouwing is niet alleen vanbinnen een grote verbetering gerealiseerd maar levert de nieuwbouw ook een positieve bijdrage aan de uitstraling van dit gedeelte van de Dorpsstraat. Huisarts Rieuwk Visser is erg tevreden over het eindresultaat. We spreken hem in zijn nieuwe spreekkamer. “De laatste jaren hebben we er als huisarts steeds meer taken bijgekregen. In onze geheel vernieuwde praktijk hebben we voldoende ruimte om deze taken nu en in de toekomst uit te kunnen voeren. Zo beschikken we over een eigen lab, een ruimte voor diagnostiek en een kamer waar we kleine chirurgische handelingen in en op de huid uit kunnen voeren. Daar zijn we erg blij mee.”

Apotheek

Ook de Centrum Apotheek onderging een fikse metamorfose.

Apotheker mevrouw Tiller: “Er zijn steeds meer ouderen en dat leidt tot meer medicijnverstrekking. In de nieuwe situatie is er meer ruimte zodat het hele logistieke proces veel gemakkelijker verloopt. Daarnaast is er een betere ontvangstruimte voor onze cliënten.”

De gehele verbouwing had nogal wat voeten in de aarde waardoor het hele proces meerdere jaren in beslag nam. Rieuwk Visser: “Maar nu het af is, is het dat allemaal waard geweest. Het pand met de geveltjes past prima in de omgeving.” In de nieuwe situatie is er ook meer ruimte voor de huisartsenopleiding. Rieuwk Visser: “Het is goed om bij te dragen aan de opleiding die tegelijkertijd zorgt voor een stuk reflectie op vakgebied. Omgekeerd kunnen wij als arts een stuk ervaring overdragen.” De praktijk en apotheek zijn inmiddels volop in bedrijf. De officiële opening zal begin 2017 verricht worden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Initiatiefnemers Pritha en Sham te midden van ruim 900 pakken maandverband voor vrouwen in Zoetermeer en Paramaribo. Later in het jaar worden ook de weeshuizen in Bali weer voorzien. Foto: pr
Vele pakken maandverband voor vrouwen in Zoetermeer en scholieren in Paramaribo 16 uur geleden 3
De nieuwe auto van "Tuingezel
Tuingezel verwelkomt nieuwe auto, nu nog chauffeur 19 uur geleden
Johannes Passion op Goede Vrijdag
Indrukwekkende Johannes Passion in Stadstheater 27 mrt, 18:14
Ruim honderd bezoekers lieten zich verrassen door de uiteenlopende creaties van porselein en de intrigerende schilderijen. Foto: Monique Kievits
Publiek verrast door nieuwe exposities bij Franx 27 mrt, 16:47
Het Ebony Ensemble. Foto: Richard Jetten
Familievoorstelling Peter en de wolf door Ebony Ensemble 27 mrt, 16:27
Lucien Groenewegen, burgemeester Bezuijen, Cor Pronk en Olaf Sonius. Foto: Fred Ronald
Tevredenheid bij burgemeester en politie want misdaadcijfers dalen 27 mrt, 16:09
De prijswinnaars: Amy, Demi, Justine, Tobias en Arie. Foto: Gerard van Warmerdam
Blije gezichten bij uitreiking cultuurprijzen 27 mrt, 16:05
Intocht AvondVierdaagse afgelopen jaar.
Inschrijven voor de AvondVierdaagse 26 mrt, 16:16