Burgemeester Aptroot overhandigt de kraanwaterkaraffen aan de horeca-ondernemers van 1892.
Burgemeester Aptroot overhandigt de kraanwaterkaraffen aan de horeca-ondernemers van 1892.

Burgemeester geeft aftrap voor Kraanwaterkaraffen Estafette

Actueel 64 keer gelezen

Burgemeester Charlie Aptroot gaf woensdag 13 december de aftrap van de Dunea ‘Kraanwaterkaraffen Estafette’.

Zoetermeer - Met deze estafette wil Dunea horecaondernemers stimuleren om ook kraanwater aan klanten te schenken. Daarvoor stelt het drinkwaterbedrijf gratis karaffen voor de horeca beschikbaar. De 12 kraanwaterkaraffen werden door Burgemeester Aptroot en directeur Wim Drossaert van Dunea, aangeboden aan Fons Homan en Rudi Seijdel, eigenaren van 1892 Eten & Drinken te Zoetermeer. Ook deze ondernemer zal weer een moment kiezen om het stokje door te geven aan de volgende collega.

Met de estafette stimuleert Dunea het schenken van kraanwater in een horeca-aangelegenheid. Voorafgaand aan de overhandiging legde Wim Drossaert (directeur Dunea) het belang uit; “We zijn blij dat nu ook de gemeente Zoetermeer de kraanwaterestafette omarmt! Dunea is trots op het water dat uit de kraan stroomt. Kraanwater is smakelijk, vers en duurzaam,” aldus Wim Drossaert.

Burgemeester Charlie Aptroot vergelijkt ons kraanwater met dat van uit het buitenland. “Het water smaakt daar vaak naar chloor. Nou dat is hier in Nederland dus nooit het geval. Het is gewoon écht lekker ons kraanwater.”

“Wij vinden de campagne die Dunea is gestart erg zinvol. Kraanwater is een streekproduct, waar in tegenstelling tot bronwater geen productie of transport van plastic aan te pas komt. Dit stukje duurzaamheid vinden wij belangrijk.”, zegt Rudi Seijdel. “En naast dat kraanwater duurzaam is, is het kraanwater in Nederland een van de beste ter wereld. Dat zou het helemaal zonde maken om het niet te schenken”, vult Fons Homan aan.

“Wij hebben nu de eer om de karaffen door te geven aan een andere horecaondernemer. Dit doen wij graag aan Smaak & Vermaak, een ander mooi horecabedrijf in de Dorpsstraat”, aldus Seijdel.

Het is aan de ondernemer om te bepalen of het water gratis of tegen een kleine vergoeding wordt aangeboden. Ter ondersteuning van dit duurzame initiatief wordt er bij de karaffen ook een deursticker geleverd. Zie verder www.dunea.nl/duinwateroptafel.

Publieksactie:

Klanten kunnen een karaffenset winnen. Ze moeten een foto poster van onze kraanwaterkaraf, bijvoorbeeld van tijdens het kerstdiner in een van de aangesloten horecaondernemingen, op social media. Mention @duinwateroptafel op Facebook of post op Instagram en Twitter met #duinwateroptafel. Zo maken zij kans op een karaffenset voor thuis. Samen sporen we nog meer consumenten aan om te kiezen voor duurzaamheid!

 
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het Ebony Ensemble. Foto: Richard Jetten
Doek valt voor Ebony Ensemble na schrappen subsidie 24 apr, 13:50 2
Het festival RRRollend wordt een culinair festijn met een groot aantal foodtrucks.
Festival met foodtrucks op park Palenstein 23 apr, 11:11
Lopen bij de 3Plassenloop
Doe mee aan de 3Plassenloop 23 apr, 11:00
Deze act behoort tot een van de bekendste YouTube groepen van Nederland.
Bankzitters bij Live at the Lake 23 apr, 10:51
 Luca van Wijk, Rens Vijverberg en Denzel Haaring.
Prijzen voor judoka's van Yotosama 22 apr, 16:51
Chazzy Green
Saxofonist Chazzy Green bij Fascinating Jazz 22 apr, 12:58
Winnaars van de Young Music Talent. Foto: Chris Lans
Jonge musici strijden om prijzen Young Music Talent 22 apr, 12:39
 Pestbosje Geerweg / Geerpolder. Foto: Bert Pol
Gerief- en pestbosjes Natuur onder de Loep 22 apr, 12:21 1