Voedselbank

Actueel 96 keer gelezen

Bent u ze de afgelopen weken ook tegengekomen? De verschillende groepen die bij supermarkten staan in te zamelen voor de Voedselbank. Ik stuitte zaterdag maar liefst twee keer op vrijwilligers die voor een supermarkt in touw waren voor dit goede doel.

Manlief stond met de Lions bij de Albert Heijn XL om klanten van een boodschappenbriefje voor de Voedselbank te voorzien. Toen we later nog voor een vergeten boodschap op pad gingen, kwamen we de Rotary tegen. En zo zijn er in deze tijd bijna iedere week wel groepen voor de Voedselbank op pad.

Voor wie toch nog niet kent. Klanten krijgen een boodschappenlijstje mee van producten die ze bij de Voedselbank goed kunnen gebruiken. Dat varieert van rijst tot vis in blik en van kerstlekkers tot wasmiddel. Je kan zelf kiezen of je één of meerdere producten doneert. Een hartstikke goed initiatief dat ik altijd graag steun. En gelukkig doen velen dat met mij waardoor de inzamelaars vele kratten vol aan de Voedselbank kunnen geven. En dat is natuurlijk te gek. Want hoe naar moet het zijn als je om wat voor reden dan ook op deze voorziening bent aangewezen. Ik zorg dan ook altijd dat ik naast een gewoon pak rijst of iets dergelijks zo’n extraatje als een blikje zalm of kerstkransjes in de krat deponeer. Daar genieten wij ook van en dat gun je een ander dus ook.

Echter. Elke keer als ik de vrijwilligers aan de slag zie, dan verbaast het mij ook. Want ik zie alleen acties in december. Aan de ene kant logisch. Dan halen we allemaal wat extra’s in huis en dan krijg je het gevoel om ook wat extra’s voor de medemens te doen die het wat minder heeft getroffen. Het is de ultieme kerstgedachte. Maar waarom zijn er in de rest van het jaar nauwelijks inzamelacties? Dan hebben de cliënten van de Voedselbank toch ook eten nodig? Ik heb het overigens in Italië wel meegemaakt. Hoogzomer stond een meneer met een briefje van de Italiaanse versie van de Voedselbank voor een supermarkt. Voor het gevoel maakt het niet uit kan ik u vertellen, doneren in winter of in hartje zomer. Dus wanneer al die clubs de boel nu een beetje verdelen dan staat de Voedselbank het hele jaar op ieders netvlies.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Initiatiefnemers Pritha en Sham te midden van ruim 900 pakken maandverband voor vrouwen in Zoetermeer en Paramaribo. Later in het jaar worden ook de weeshuizen in Bali weer voorzien. Foto: pr
Vele pakken maandverband voor vrouwen in Zoetermeer en scholieren in Paramaribo 5 uur geleden 3
De nieuwe auto van "Tuingezel
Tuingezel verwelkomt nieuwe auto, nu nog chauffeur 8 uur geleden
Johannes Passion op Goede Vrijdag
Indrukwekkende Johannes Passion in Stadstheater 22 uur geleden
Ruim honderd bezoekers lieten zich verrassen door de uiteenlopende creaties van porselein en de intrigerende schilderijen. Foto: Monique Kievits
Publiek verrast door nieuwe exposities bij Franx 23 uur geleden
Het Ebony Ensemble. Foto: Richard Jetten
Familievoorstelling Peter en de wolf door Ebony Ensemble 23 uur geleden
Lucien Groenewegen, burgemeester Bezuijen, Cor Pronk en Olaf Sonius. Foto: Fred Ronald
Tevredenheid bij burgemeester en politie want misdaadcijfers dalen gisteren
De prijswinnaars: Amy, Demi, Justine, Tobias en Arie. Foto: Gerard van Warmerdam
Blije gezichten bij uitreiking cultuurprijzen gisteren
Intocht AvondVierdaagse afgelopen jaar.
Inschrijven voor de AvondVierdaagse 26 mrt, 16:16