Wie breidt of haakt de mooiste kerstbal voor de Vivere-boom?

Actueel 63 keer gelezen

Oma’s zijn de hoeksteen van het gezinsleven. Denk maar eens na; oma’s appeltaart, pannenkoeken, oma’s kippensoep of gebreide sokken. Stuk voor stuk wereldberoemd. En wordt het niet eens tijd om iets terug te doen? Want wie heeft ons leren haken en breien? Inderdaad: oma.Atelier La Vivere heeft een leuke actie bedacht om iets terug te doen voor alle oma’s.

Zoetermeer - Wim de Bruin van Atelier La Vivere: “We roepen iedereen op om een leuke kerstbal of kerstdecoratie te haken of te breien en die uiterlijk 22 december bij ons in te leveren en in onze kerstboom te hangen. Als de boom mooi versierd is, wordt hij aangeboden aan een van de verzorgingstehuizen in Zoetermeer.”

De actie van La Vivere zorgt ervoor dat je lekker bezig kunt zijn met je hobby. Het geeft je een goed gevoel over jezelf en je creatie, je steunt er een goed doel mee en het zorgt voor een stukje spanning als je zit te wachten of je iets gewonnen hebt. Je hoort het goed. Een leuke actie kan natuurlijk niet zonder leuke prijzen. Alle kerstcreaties zullen worden beoordeeld waarna er vier prijzen toegekend zullen worden.

Wijze oma’s

Wim de Bruin: “Er is een speciale vakjury van ‘Wijze oma’s’ voor deze beoordeling samengesteld.” Er zijn drie prijzen te winnen te weten een cadeaubon van 20,=, 15,= en 10,= euro. Cadeaubonnen die je goed kunt gebruiken om nieuwe haak- en breispulletjes te kopen. Bijvoorbeeld garens van byClaire, Scheepjeswol, Borgo de’Pazzi of patroonboeken en andere handwerkbenodigdheden. In het assortiment van La Vivere is altijd wel iets van je gading te vinden. Daarnaast is er ook een speciale ‘poedelprijs’. Wim: “Als de jury van ‘Wijze oma’s’ vindt dat je nog een beetje moet oefenen dan maak je kans op een speciale haakworkshop waarbij je de fijne kneepjes van het haken leert.” De winnaars worden onder andere op Facebook bekendgemaakt. Bij een wedstrijd horen natuurlijk voorwaarden, maar die vallen erg mee. Wim: “Je kerstcreatie komt in de kerstboom te hangen, dus graag een normaal formaat aanhouden. Het mag een bestaand patroon zijn, maar natuurlijk ook een eigen gehaakte of gebreide creatie voorzien van een hanglusje zodat hij in de boom kan worden opgehangen.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Winnaars van de Young Music Talent. Foto: Chris Lans
Jonge musici strijden om prijzen Young Music Talent 22 apr, 12:39
 Pestbosje Geerweg / Geerpolder. Foto: Bert Pol
Gerief- en pestbosjes Natuur onder de Loep 22 apr, 12:21 1
Trommelende vuilnismannen
Ludiek opruimen na vrijmarkt 22 apr, 11:09
Voorzitter Marijke du Burck Foto: Gerard van Warmerdam
Oranje Stichting viert haar 15-jarig jubileum 21 apr, 10:09
Ook het treintje rijdt op Koningsdag. Foto: Gerard van Warmerdam
Programma Koningsdag 2024 20 apr, 09:56
Het wordt weer een echt feest voor jong en oud. Foto: pr
Koningsdag met optocht en Koningsmarkt in Benthuizen 19 apr, 14:26
De stadsgids vertelt bij het oorlogsmonument in het Wilhelminapark over de historie van Zoetermeer. Foto: pr
Gratis wandel- of fietstocht met Gilde Stadsgidsen in mei 19 apr, 12:39 1
Aalscholver-familie Plas van Poot foto: Marcel van der Tol
Familiebezoek in het voorjaar Natuur onder de Loep 19 apr, 11:38