Afbeelding

“Kinderen meer aan bewegen krijgen”

Actueel 73 keer gelezen

Na bijna acht jaar teammanager van de eredivisieploeg Enjoy&Deploy Taverzo stopt Ruud van Graafeiland daarmee. “Ik zoek nu een nieuwe uitdaging. Jongeren coachen en talenten begeleiden.”

Zoetermeer - Enjoy & Deploy sponsort al jaren tafeltennisvereniging Taverzo. “Alleen geld werkt niet, je moet er ook veel tijd insteken. Mijn doel: Taverzo helpen.”

Ruud van Graafeiland (47), oprichter en mededirecteur van Enjoy & Deploy heeft een duidelijke visie: ‘Breedtesport en topsport versterken elkaar’. Hij begon als 10-jarige bij Taverzo. “Papa zat op tafeltennis, dus ik ook.” Op jonge leeftijd werd Ruud actief in de jeugdcommissie en later bestuurslid. Als je nu bij een voetbalvereniging je kind als lid aanmeldt, word je verplicht iets te doen voor de vereniging. “Jammer dat het moet,” zegt Ruud. “Bij mij ging dat vanzelf. Kennelijk heb ik dat van huis uit meegekregen. Mijn vader deed dat ook altijd. Nog is hij als 70-jarige actief bij de club.”

“Het verenigingsleven belandde zo’n acht jaar geleden in een neerwaartse spiraal. Men kon maar moeilijk leden aan zich binden.” Ook Taverzo had daarmee te maken. Het ledenaantal daalde. Ruud deed aan shirtsponsoring. Zijn compagnon Adriaan Schoorl vond, dat het sponsoren beter kon. Het werd maatschappelijk verantwoord ondernemen. Vanaf die tijd sponsorden Enjoy & Deploy niet alleen de club maar de hele sport.

Veel tijd besteedde Ruud aan de nieuwbouw van de sportaccommodatie aan het Willem Alexanderplantsoen. Hij zette zich in om via tafeltennis meer kinderen aan het bewegen te krijgen. Eerst met gemeentelijke subsidie en later samen met scholen een landelijke subsidie voor sportimpuls. Zo kon een docent zijn leraarschap combineren met een aantal uur tafeltennisles geven. “Door dat project gingen we op een gegeven moment van 80 naar meer dan 100 jeugdleden. In de toekomst gaat ik mij bezighouden met begeleiding van jonge talenten. Mijn taak als teammanager moet iemand anders doen.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

De twee mantelzorgers hebben het rapport met aanbevelingen aangeboden aan wethouder Ingeborg ter Laak. Foto: pr
Zoetermeerse mantelzorgers hebben behoefte aan erkenning en ontzorgen 18 apr, 16:32
De leerlingen van het Alfrink College.
Alfrink tweede bij toernooi Olympic moves 18 apr, 16:16
Stadshart Daily Plaza wordt hét overdekte boodschappencentrum van Stadshart Zoetermeer met de focus op dagelijkse benodigdheden.
Trekpleister naar Stadshart Daily Plaza in Zoetermeer 18 apr, 15:17 3
Nieuw seizoen bij Buurttuin Zoete Aarde
Programma buurttuin Zoete Aarde 18 apr, 12:18
Cantiamo tijdens het slotapplaus. Foto: Leon Koppenol
Cantiamo levert huzarenstukje 18 apr, 12:15
Afbeelding
Mooie resultaten springers Pro Patria bij toernooi 18 apr, 11:14
Jongeren maken Theater Na de Dam
Jongeren maken Theater Na de Dam 18 apr, 11:07
 Op dit moment worden jaarlijks zo’n 1.100 kinderen geboren in HagaZiekenhuis Zoetermeer. Foto: hagaziekenhuis.nl
HagaZiekenhuis kiest voor behoud van geboortezorg in Zoetermeer 18 apr, 10:18 10