Afbeelding

Zoetermeer kijkt terug op een rustige jaarwisseling

Actueel 65 keer gelezen

Zoetermeer kan terugkijken op een relatief rustige jaarwisseling. De politie kwam 51 keer in actie en 43 keer was dat voor vuurwerk, acht mensen raakten gewond, zes auto’s gingen in vlammen op en 6 containers werden in brand gestoken. Toch zijn deze cijfers veel lager dan de jaarwisselingen van een aantal jaren geleden.

Zoetermeer - Burgemeester Aptroot toont zich tevreden. “Ik ben trots op Zoetermeer en de Zoetermeerders maar we blijven wel streven naar nul incidenten”, aldus Aptroot. Bij de burgemeester overheersen vooral positieve gevoelens als hij terugkijkt op de jaarwisseling. Voor het eerst werd op de Markt een feest gehouden met om klokslag twaalf uur een gemeentelijk vuurwerk. Duizenden mensen kwamen hier op af. “Gelukkig heeft het grootste deel van Zoetermeer een rustige jaarwisseling gehad. Mede dankzij de inzet van heel veel vrijwilligers was het een feest om zoveel mensen vrolijk op straat te zien. De overlast tijdens de nieuwjaarsnacht komt helaas van een kleine groep mensen. Bij mij overheerst dan ook een positief beeld van Zoetermeerders die samen feest vieren”, aldus burgemeester Aptroot die zelf tot 5.00 uur in de ochtend met politie mee reed door de stad.

Het feest Lit in Silverdome was een groot succes. Zo’n 1.250 jongeren tussen de 16 en 20 jaar feesten hier. De organisatie heeft gemeld dat er geen incidenten hebben plaatsgevonden. De bezoekers werden de hele nacht met gratis bussen vervoerd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Initiatiefnemers Pritha en Sham te midden van ruim 900 pakken maandverband voor vrouwen in Zoetermeer en Paramaribo. Later in het jaar worden ook de weeshuizen in Bali weer voorzien. Foto: pr
Vele pakken maandverband voor vrouwen in Zoetermeer en scholieren in Paramaribo 7 uur geleden 3
De nieuwe auto van "Tuingezel
Tuingezel verwelkomt nieuwe auto, nu nog chauffeur 10 uur geleden
Johannes Passion op Goede Vrijdag
Indrukwekkende Johannes Passion in Stadstheater 23 uur geleden
Ruim honderd bezoekers lieten zich verrassen door de uiteenlopende creaties van porselein en de intrigerende schilderijen. Foto: Monique Kievits
Publiek verrast door nieuwe exposities bij Franx 27 mrt, 16:47
Het Ebony Ensemble. Foto: Richard Jetten
Familievoorstelling Peter en de wolf door Ebony Ensemble 27 mrt, 16:27
Lucien Groenewegen, burgemeester Bezuijen, Cor Pronk en Olaf Sonius. Foto: Fred Ronald
Tevredenheid bij burgemeester en politie want misdaadcijfers dalen 27 mrt, 16:09
De prijswinnaars: Amy, Demi, Justine, Tobias en Arie. Foto: Gerard van Warmerdam
Blije gezichten bij uitreiking cultuurprijzen 27 mrt, 16:05
Intocht AvondVierdaagse afgelopen jaar.
Inschrijven voor de AvondVierdaagse 26 mrt, 16:16