OH OH Den Haag

Actueel 64 keer gelezen

Gisteren fietste ik van Zoetermeer naar Leidschenveen om de inmiddels beruchtte ‘Haagse molen’ te bekijken. Ik was nieuwsgierig, omdat vanuit ons natuur en recreatiegebied de Balij, de windmolen op een afstand van 5 km te zien is. Daarnaast leef ik mee met de omwonenden, die overvallen zijn door het plots verschijnen van het gevaarte. Waar ik mij over verbaas is dat niemand blijkbaar beseft heeft hoe onwerkelijk groot en overheersend die dingen in het echt zijn. Ze bederven je woon en leefomgeving en laten je huis in waarde dalen. De mensen, die deze windmolen midden in een woonwijk toegestaan hebben, moeten zich diep schamen.

‘De Haagse molen’ is een voorbeeld van symbool politiek. ‘Kijk ons eens duurzaam bezig zijn, maar we zetten de windmolen wel in de achtertuin van onze buren’.

Van de schrik bijgekomen fietste ik weer terug naar Zoetermeer, naar onze Balij, naar mijn nog rustige en mooie woonomgeving. Maar sinds een jaar ook bedreigd, door een ander waanzinnig plan van de Haagse politiek en het molenverbond Staatsbosbeheer en de Natuur en Milieufederatie Zuid Holland. Zij willen drie megahoge windturbines in de Balij neerzetten en noemen hun concept ‘Natuurwind’. Volgens hen versterk je met windenergie de natuur in de Balij. Een onderbouwing ontbreekt in hun betoog.

De Provinciale Staten kunnen scoren met hun Energieopgave. Staatsbosbeheer verhuurt de Balij als windpark en onderhoudt met het geld andere gebieden en heeft de Balij als natuur en recreatiegebied verkwanseld. De Natuur en Milieufederatie ZH versterkt in plaats van de natuur in de Balij, haar eigen portemonnaie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het Ebony Ensemble. Foto: Richard Jetten
Doek valt voor Ebony Ensemble na schrappen subsidie 24 apr, 13:50 2
Het festival RRRollend wordt een culinair festijn met een groot aantal foodtrucks.
Festival met foodtrucks op park Palenstein 23 apr, 11:11
Lopen bij de 3Plassenloop
Doe mee aan de 3Plassenloop 23 apr, 11:00
Deze act behoort tot een van de bekendste YouTube groepen van Nederland.
Bankzitters bij Live at the Lake 23 apr, 10:51
 Luca van Wijk, Rens Vijverberg en Denzel Haaring.
Prijzen voor judoka's van Yotosama 22 apr, 16:51
Chazzy Green
Saxofonist Chazzy Green bij Fascinating Jazz 22 apr, 12:58
Winnaars van de Young Music Talent. Foto: Chris Lans
Jonge musici strijden om prijzen Young Music Talent 22 apr, 12:39
 Pestbosje Geerweg / Geerpolder. Foto: Bert Pol
Gerief- en pestbosjes Natuur onder de Loep 22 apr, 12:21 1