Afbeelding

Toekomst Present Zoetermeer hangt aan zijden draadje

Actueel 69 keer gelezen

Stichting Present Zoetermeer is onaangenaam verrast dat de gemeente komend jaar geen subsidie voor het werk van Present geeft. De toekomst van de organisatie hangt nu aan een zijden draadje.

Zoetermeer - Stichting Present Zoetermeer ontplooit sociale en praktische projecten voor mensen die steun nodig hebben. Maarten Goossensen, algemeen coördinator: “Wat gaat Zoetermeer allemaal missen als wij er niet zouden zijn?” 2016 wordt afgesloten met maar liefst 106 projecten op de teller waarvan 56 bij mensen die in armoede moeten leven.
Maarten: “Er spelen zich soms schrijnende gebeurtenissen af.” Stichting Present Zoetermeer draait inmiddels enkele jaren. De eerste drie jaar met hulp vanuit het Oranjefonds. Voor dit jaar ontving Present Zoetermeer een eenmalige bijdrage uit de armoedepot. Maarten: “We zijn niet zo gemakkelijk in een vakje te plaatsen. Het werk wat we doen is erg divers. Van het opknappen van een kamer, tot een bingomiddag voor dementerende ouderen. De persoon die hulp vraagt moet aan drie eisen voldoen; geen financiële middelen hebben, niet over een eigen netwerk beschikken en een verminderde gezondheid hebben. Vaak worden deze personen aangedragen door maatschappelijke organisaties zoals Limor of het Leger Des Heils. Dit jaar is opnieuw een aanvraag voor subsidie gedaan, maar die is afgewezen. Maarten: “We hebben een bezwaarschrift ingediend en willen vooral in gesprek blijven met de gemeente. Maar als er geen ondersteuning komt dan is het einde in zicht en hebben we vanaf april geen bestaansrecht meer. Dat zou zonde zijn want er is nog veel werk te verrichten.” De gemeente Zoetermeer is gevraagd om te reageren. In een schriftelijke reactie laten zij het volgende weten: “De gemeentelijke subsidie voor het organiseren en begeleiden van vrijwilligers is t/m 2017 belegd bij ZoSamen waarmee besteding heeft plaatsgevonden van de voor deze activiteiten beschikbaar te stellen middelen.” De gemeente is positief over het werk van Present. “Wij hopen dat u uw methode blijft inzetten om in de samenleving positieve resultaten te bereiken en dat u hiervoor samenwerking blijft zoeken met anderen.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Stadshart Daily Plaza wordt hét overdekte boodschappencentrum van Stadshart Zoetermeer met de focus op dagelijkse benodigdheden.
Trekpleister naar Stadshart Daily Plaza in Zoetermeer 23 uur geleden 3
Nieuw seizoen bij Buurttuin Zoete Aarde
Programma buurttuin Zoete Aarde 18 apr, 12:18
Cantiamo tijdens het slotapplaus. Foto: Leon Koppenol
Cantiamo levert huzarenstukje 18 apr, 12:15
Afbeelding
Mooie resultaten springers Pro Patria bij toernooi 18 apr, 11:14
Jongeren maken Theater Na de Dam
Jongeren maken Theater Na de Dam 18 apr, 11:07
 Op dit moment worden jaarlijks zo’n 1.100 kinderen geboren in HagaZiekenhuis Zoetermeer. Foto: hagaziekenhuis.nl
HagaZiekenhuis kiest voor behoud van geboortezorg in Zoetermeer 18 apr, 10:18 10
Joost Suijten (links) opent alweer zijn tiende restaurant.
Joost Suijten streeft naar 40 Pannenkoe's 18 apr, 10:09
Afbeelding
Mooonz zoekt een part-time medewerkster voor de winkels in Zoetermeer en Alphen a/d Rijn 18 apr, 10:07