Afbeelding

Geslaagde netwerkconferentie Humanitas Zoetermeer

Actueel 85 keer gelezen

Humanitas Zoetermeer heeft op woensdag 7 december 2016 een geslaagde netwerkconferentie georganiseerd voor samenwerkingspartners, relaties en gemeenteraadsleden. Met ruim zeventig deelnemers was de conferentie in het pand van de Rabobank Zoetermeer goed bezocht. De conferentie had als onderwerp “Samen sterk, sterker samen”.

Humanitas Zoetermeer heeft deze conferentie georganiseerd vanwege het 45-jarig bestaan van de Zoetermeerse afdeling. Humanitas is als vrijwilligersorganisatie in Zoetermeer actief met activiteiten op het gebied van opvoedondersteuning, financiële zelfredzaamheid en eenzaamheidsbestrijding. Zo wordt via de activiteiten Home-Start en Home-Start+ opvoedondersteuning aangeboden aan gezinnen van 0-7 jaar en van 7-14 jaar. Via de activiteit Thuisadministratie wordt deskundige begeleiding geboden aan Zoetermeerders met schulden bij het op orde brengen van hun financiële administratie. En op het gebied van eenzaamheidsbestrijding worden via de activiteiten Steun na Scheiding en Steun bij Verlies lotgenotengroepen georganiseerd en via de activiteit Vriendschappelijk Huisbezoek eenzame ouderen bezocht door vrijwilligers.

Het zorgstelsel staat onder druk en heeft forse veranderingen ondergaan. De impact van bezuinigingen is aanzienlijk. Met deze veranderingen is samenwerking in Zoetermeer tussen de gemeente, formele zorgverleners en vrijwilligersorganisaties essentieel om kwaliteit te kunnen blijven leveren en doelmatig te werk te kunnen gaan. Om deze samenwerking een extra impuls te geven heeft Humanitas Zoetermeer deze conferentie met als thema “Samen sterk, sterker samen” georganiseerd.

Vanuit het gemeentebestuur van Zoetermeer namen de wethouders Taco Kuiper (o.a. verantwoordelijk voor armoedebeleid en sociale zaken) en Isabelle Vugs (o.a. verantwoordelijk voor zorg en welzijn) deel aan de conferentie. Vanuit de gemeenteraad waren diverse fracties vertegenwoordigd. Ook was er een sterke vertegenwoordiging van formele zorgverleners en vrijwilligersorganisaties die in Zoetermeer actief zijn, en waren er diverse relaties aanwezig.

Tijdens de conferentie gaf futuroloog en econoom Peter van der Wel zijn inspirerende visie op een veranderende wereld en de vele kansen die dit biedt. Hij ging hierbij nader in op drie belangrijke trends die de komende tien jaar een belangrijke rol zullen spelen, zoals het toenemend gebruik van robots en de opkomst van 3D-printing. Ook ging hij in op zelforganisatie en het belang van samenwerking. Margo van Rheenen, regiomanager bij MEE Zuid-Holland, ging nader in op hoe we meer samen kunnen werken vanuit intrinsieke drijfveren binnen een organisatie. En Janny Hartman, vrijwilliger van Humanitas Zoetermeer en ervaringsdeskundige, behandelde met de deelnemers enkele voorbeelden uit de praktijk. Wethouder Taco Kuiper sprak namens het gemeentebestuur zijn waardering uit voor het werk dat Humanitas in Zoetermeer doet. En Marleen Teunissen, voorzitter van Humanitas Zoetermeer, zette coördinator John van Alphen van Humanitas Thuisadministratie in het zonnetje vanwege zijn bijdrage aan het professionaliseren van de opleiding van vrijwilligers en de lancering van meldpunt EMMA (’Eerder Melden, Minder Achterstanden’) in Zoetermeer. Tot slot werd het startschot gegeven van een samenwerkingsinitiatief tussen Humanitas Zoetermeer, Stichting Piëzo, Stichting MOOI en HABO GWW. Alle deelnemers droegen een steentje bij aan een bouwwerk dat een betere samenwerking in Zoetermeer symboliseert.

De conferentie werd afgesloten met een netwerkborrel, waarbij vrijwilligers van Stichting Piëzo voor de hapjes hadden gezorgd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Monique van Damme van de SP overhandigde ruim 1500 handtekeningen aan directeur Peter van der Meer van het HagaZiekenhuis.
Veel handtekeningen tegen afschaling HagaZiekenhuis 18 uur geleden
Voor Zoetermeers erfgoed is vooralsnog geen ruimte in Zoetermeer (foto: Gerard van Warmerdam).
Gmeente heeft voorlopig nog geen geld voor een erfgoedcentrum 19 uur geleden 1
Vriendinnen Desiree Verzantvoort en Toine Tonies op een verlaten terras op het Stadhuisplein: “Dat is bij het Koningsontbijt wel anders.” (foto: Kees van Rongen).
Heerlijk Oranje sfeertje bij Koningsontbijt 20 uur geleden
Afbeelding
Feest bij Remco's Cycle Service in Zoetermeer 17 apr, 10:24
Straatartiesten in het Stadshart tijdens Koningsdag.
Vier Koningsnacht én Koningsdag in Stadshart Zoetermeer 16 apr, 11:00
Het team van Da Graca
Succesvolle 'The Day of the Youth and the Beginners' 16 apr, 10:31
Een klein deel van de meer dan honderdvijftig salamanders uit de vijver in de woonwijk Buytenwegh. Ze zijn op een aantal plaatsen waar al salamanders leven weer losgelaten. Foto: Arno van Berge Henegouwen
Natuur onder de loep 13 apr, 11:44 8
Afbeelding
Onafhankelijk vergelijken, overstappen en besparen: Internetvergelijk.nl en Verzekeringvergelijk.nl 12 apr, 09:34