Vuurwerk voor Voedselbank

Actueel 57 keer gelezen

Jan van Doorn zit inmiddels alweer zo’n 16 jaar in het vuurwerk. En met veel plezier. Vanaf zijn verkooppunt aan de Alkmenehof 1 verzorgt hij jaarlijks voor veel inwoners van de stad voor een spetterend en knallend uiteinde op 31 december. Een feestje wat hij ook gunt aan mensen die het minder hebben. Daarom zocht hij onlangs contact met de Voedselbank,

Zoetermeer - Jan: “Eigenlijk is het van de zotte dat er vandaag de dag nog steeds mensen zijn die aangewezen zijn op de Voedselbank. Kijk, wij volwassenen, redden ons wel, maar als ik dan aan die kinderen denk.” Hij maakt zijn zin niet af en kijkt even naar zijn kleindochter Diana. Jan herpakt zich en vervolgt: “Ik wilde graag iets voor die kinderen doen en besloot om 100 vuurwerkpakketten beschikbaar te stellen voor de Voedselbank namens van Doorn en Vuurwerktoppers.”

Ruimte

Een genereus gebaar wat met blijdschap werd ontvangen maar tegelijkertijd toch een klein probleem opleverde voor Voedselbank coördinator Ruud Mons. Mons vertelt: “Wij hebben niet de vereiste ruimte om zoveel vuurwerk veilig op te slaan.” Dus besloot de familie Van Doorn niet de pakketten zelf, maar de gehele opbrengst ervan aan de Voedselbank te doneren. Ruud Mons: “En daar zijn we ontzettend blij mee.” Binnenkort wordt het bedrag aan hem overhandigd. Maar eigenlijk heeft Ruud het op voorhand al uitgegeven. “Er kwam een mooie aanbieding aan met kerststollen. Die kon ik niet laten lopen en dankzij de aanbieding van de familie van Doorn kon ik 290 stuks aanschaffen. Daar kan ik de mensen die gebruik maken van onze Voedselbank lekker mee verwennen.” Momenteel zijn er zo’n 280 gezinnen afhankelijk van de voedselbank Zoetermeer.

Gemeenteraadslid bracht de vuurwerkhandelaar en de Voedselbank met elkaar in contact. Hij is erg enthousiast over de actie. “Ik vind dat vuurwerk gewoon bij Oud & Nieuw hoort, het is de jeu van de jaarwisseling. Nog mooier is het als ondernemers als de familie Van Doorn op deze manier andere mensen laten delen in hun succes. Een actie waar mensen een voorbeeld aan kunnen nemen. Laten we er met elkaar een leuke decembermaand van maken.”

Kleindochter Diana hoeft gelukkig geen honger te hebben. Toch begrijpt ze de actie heel goed en wil op haar manier ook een bijdrage leveren. Dat kan. Bij het uitdelen van de voedselpakketten gaat ze sterretjes uitdelen aan de kinderen. Van opa natuurlijk, zodat ook kinderen die het minder hebben er een ‘schitterend’ kerstfeest van kunnen maken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Nieuw seizoen bij Buurttuin Zoete Aarde
Programma buurttuin Zoete Aarde gisteren
Cantiamo tijdens het slotapplaus. Foto: Leon Koppenol
Cantiamo levert huzarenstukje gisteren
Afbeelding
Mooie resultaten springers Pro Patria bij toernooi 18 apr, 11:14
Jongeren maken Theater Na de Dam
Jongeren maken Theater Na de Dam 18 apr, 11:07
 Op dit moment worden jaarlijks zo’n 1.100 kinderen geboren in HagaZiekenhuis Zoetermeer. Foto: hagaziekenhuis.nl
HagaZiekenhuis kiest voor behoud van geboortezorg in Zoetermeer 18 apr, 10:18 10
Joost Suijten (links) opent alweer zijn tiende restaurant.
Joost Suijten streeft naar 40 Pannenkoe's 18 apr, 10:09
Afbeelding
Mooonz zoekt een part-time medewerkster voor de winkels in Zoetermeer en Alphen a/d Rijn 18 apr, 10:07
Teams met hardlopers, fietsers en ondersteuneners leggen ruim 500 km af om geld in te zamelen voor projecten voor mensen met kanker.
Steun de Roparun Collecte van Team 62 in Zoetermeer 18 apr, 10:06